Autor: Kaubandus.ee • 11. detsember 2023

Oktoobris vähenes Eesti eksport kõige rohkem Lätti, Hollandisse ja USAsse

Statistikaameti andmetel eksporditi oktoobris kaupu 1,5 miljardi ja imporditi 1,8 miljardi euro eest. Võrreldes 2022. aasta sama kuuga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 21% ja import 17%. Kaubavahetuse puudujääk oktoobris oli 307 miljonit eurot, mis on 24 miljonit rohkem kui aasta varem.
Eelmise oktoobriga võrreldes vähenes enim kaupade eksport Lätti (82 miljoni euro võrra), Hollandisse (59 miljoni euro võrra) ja Ameerika Ühendriikidesse (58 miljoni euro võrra).
Foto: Andres Haabu

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets märkis, et möödunud aastal toimus kiire hinnakasv, mis mõjutas oluliselt kaubavahetuse väärtuste suurenemist ja tekitas kõrgema võrdlusbaasi. Tänavu jätkus kaubavahetuse vähenemine ka oktoobris, mil ekspordihind vähenes võrreldes mullusega 2,4%. „Viimaste kuude eksport on püsinud sarnasel tasemel, ulatudes nii augustis, septembris kui oktoobris 1,5 miljardi euroni kuus,“ lisas Leppmets.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700