Autor: Kaubandus.ee • 13. detsember 2023

Uuring: Eesti elanikud ja ettevõtted hindavad siinseid makselahendusi kõrgelt

Sel sügisel Eesti Panga tellimusel tehtud maksekäitumise uuringutest selgus, et Eesti inimeste ja ettevõtete rahulolu Eestis pakutavate makselahenduste mugavuse, kaasaegsuse ja turvalisusega on väga suur.
Pangakaardiga maksmist nimetasid kõige sagedamaks valikuks 82% elanikest. Juurde on tulnud neid, kes eelistavad pangakaardi asemel nutitelefoni või -kella (8%).
Foto: JUSS SASKA, Juss Saska

Eesti elanikud teevad oma igapäevaoste valdavalt poes kohapeal (88% vastanuist). Nende vastajate osa, kes tellivad peamiselt internetist, on langenud 3 protsendini. Eelmisel küsitlusperioodil 2021. aastal, kui kehtisid koroonaviirusest tingitud piirangud, ostsid valdavalt poest 84% vastanutest. E-ostlejaid on keskmisest enam noorte ja kõrgema sissetulekuga inimeste seas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700