Autor: Kaubandus.ee • 19. detsember 2023

Uuring: duty free poed hakkavad ajale jalgu jääma

Termin "Duty Free" pole varasemaga võrreldes enam sama atraktiivne ega meelita lennujaamades kliente poodi, selgub konsultatsioonifirma Kearney poolt läbi viidud uuringust. Tervelt 64% reisijatest väljendas rahulolematust kas duty free poodide hindade või sortimendiga.
Kearney uuringu põhjal arvab üle 50% reisijatest, et tavalisest poest saab asju odavamalt, kui lennujaamast. 33% ei osta lennujaamadest seetõttu, et nad ei leia sealt mitte midagi huvitavat. Foto: Pexels.com.

Kuigi lennureiside arv on kasvutrendis, vähenes 2022. aastal keskmine ostusumma lennujaama poodides 29% võrra, kukkudes 17 dollari ehk 15,6 euro peale, kirjutab Trip.ee. Senine strateegia seada hind ostmise põhiargumendiks enam lihtsalt ei tööta. Reisijad tunnetavad aina vähem, et lennujaama tax free poodidest saaks midagi oluliselt soodsamalt kui mujalt. Eriti kehtib see elektroonikakaupade kohta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700