Autor: Sirje Potisepp • 24. jaanuar 2024

Sirje Potisepp: kaotatud kohti poeriiulitel on pea võimatu tagasi saada

Halvimad ajad toiduainetööstuses peaksid olema möödas, kuid valitsuse soovimatus omamaist tootmist kaitsta on andnud eeliseid konkurentidele, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp vastuses Tööstusuudiste sektori arvamusliidrite küsitlusele.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp on toiduainetööstuste tuleviku suhtes ettevaatlikult optimistlik, kui just valitsus uusi kaudseid makse ei kehtesta.
Foto: Raul Mee

Kuna toidutööstus on väga tihedalt seotud tarbijate valikutega ja valikud omakorda sõltuvad üha enam tarbijate sissetulekutest, muutub väga oluliseks, et inimestel säiliksid töökohad ja sissetulekud. Kuna maksukoormus tõuseb, on eriti oluline, kui palju jääb perede sissetulekutest peale esmakulutuste tegemist üldse järele, et suunata see tarbimisse. Ja mitte lihtsalt tarbimisse, vaid toetada oma valikutega Eesti tootjaid, siis jääb raha meie riigi eelarvesse ja saame toetada oma vajadusi. Ebastabiilsust on endiselt palju ning ettevõtjad oma otsustes väga kaalutlevad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757