Autor: Merit Võigemast • 6. märts 2024

Tarbijapsühholoog: valid vale muusika, kaotad müüke kuni 140%

Klient ei osta, kui muusika, värvid, valgus või isegi lõhn on valed, õpetas tarbijapsühholoog ja brändistrateeg Kate Nightingale konsultatsioonifirma Colliersi veebiseminaril.
Tarbijapsühholoog Kate Nightingale

"Nii hea lõhnavalik kui ka muusika on võimelised suurendama poemüüki keskmiselt 20% – seda on näidanud tuhanded uuringud," ütles tarbijapsühholoog Kate Nightingale seminaril. "Kui müüte näiteks erinevale soole suunatud tooteid – naiste- ja meesterõivaid – ning valite sihtrühmale vale lõhna, võite müüki isegi 140% negatiivselt mõjutada - nagu uuringud näitavad," ütles Nightingale. Ta selgitas, et on üllatunud, kui palju helide ja lõhnade tähtsust poes alahinnatakse. Helid võivad mõjutada näiteks inimeste kõndimiskiirust, antisotsiaalset käitumist, nagu vargus, ja toote väärtuse tajumist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757