Autor: Merit Võigemast • 8. märts 2024

Jaekettide võiduajamine majanduslanguses: kes laieneb 2024 kõige rohkem?

Tihedas konkurentsisituatsioonis klientide pärast võitlevad jaeketid avasid lähitulevikuga seotud laienemisplaanid. Selgub, et uusi kauplusi tuleb omajagu.
Järve Selveri avamine Tallinnas 2023. aastal peale remonti.
Foto: Andras Kralla

Jaekettide viimaste aastate vähenenud kasumlikkus, jätkuv hinnatõus ja maksumuudatused ning tarbijate ebakindlus tuleviku osas on jaekaupmeeste omavahelise konkurentsisituatsiooni kahtlemata muutnud üha pingelisemaks. Statistikaameti andmete järgi on jaemüügi kasumlikkus üks madalamaid, kõikudes keskmiselt 2% ümber.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757