Autor: Kaubandus.ee • 15. mai 2024

Uuest aastast poes enam 1- ja 2sendiseid tagasi ei saa

Riigikogu kiitis heaks eelnõu, millega kehtestatakse poodides sularahaga tasumisel ümardamisreegel ja poed järgmisest aastast vahetusrahana enam 1- ja 2sendiseid tagasi ei anna.
Väikesentide kasutamine väheneb.
Foto: Liis Treimann

„Maksimaalselt vähendab või tõstab ümardamine ostukorvi maksumust kuni 2 senti. Ja siin on valik alati ostja käes, kes ümardamist ei soovi, saab tasuda lihtsalt kaardiga. Inimesed nagunii eriti pisisente ei kasuta, nii pole meil vaja neid ka enam juurde toota – vähendame sellega kulusid ja pisisentide tootmisest ja käitlemisest tekkivat mõju keskkonnale,“ selgitas rahandusminister Mart Võrklaev.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757