Autor: Kaubandus.ee • 28. mai 2024

Mihkel Nestor: kaupmehed on surve all

Eesti on muutunud kalliks riigiks ning kohati on raske leida valdkondi, kus meie hinnatase Euroopa keskmisele alla jääks. See paneb märgatava surve alla siinsed kaupmehed, kel tuleb konkureerida odavamate välismaiste e-poodidega, märkis SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor hiljuti toiminud Baltic Retail Forumil 2024.
Mihkel Nestor

“Hinnavõrdlusi on lihtne teha, seega on kaupmehed haavatavad,” tõdes Nestor ja lisas, et hinnataseme tõusu on mõjutanud mitmed aspektid, kuid üheks suurimaks teguriks on jätkuvalt inflatsioon, mida on mõjutanud teiste seas ka maksupoliitika, energiahinnad ning aktsiisid. Kui laiemalt on Euroopas ja lähiriikides hakanud inflatsioon aeglustuma, jõudes Lätis ja Leedus nulli piirile, siis Eestis on inflatsioon jätkuvalt kõrgem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700