Autor: Helen Külaots • 27. märts 2024

Selveris tuleb esmakordselt pitsanädal

Selver katsetab aprilli alguses uut kampaaniat – 2.-8. aprillini on iga päev üks pitsasort müügil väga hea hinnaga. Laiem eesmärk on tutvustada kõiki oma pagarileti tooteid. Selveri pagarilettide küpsetusjuht Irina Kaganskaja räägib lähemalt.
Selveris toimub esmakordselt pitsanädal
Foto: Emma Jõgiste

Pitsakampaanias osalevad kõik Selverid ja suur osa Selver ABC väikekauplustest. Kaganskaja sõnul meeldivad klientidele pitsad väga ning see on hea segment, kus uut kampaaniat juurutada.

Selveri Pagarid valmistavad kokku kolme tüüpi pitsasid: pannipitsa, õhukese põhjaga pitsa ja vaakumpitsa. Kaganskaja ütleb, et pannipitsasid küpsetab hetkel 15 kauplust ja need on väga populaarsed.

Pärmitaignast pannipitsad on kõrgete servadega ja mahlaka sisuga, nendes on võrdselt palju täidist ja tainast. Valikus on tuunikala-avokaado, rebitud liha ja ananassiga, nelja juustu, pepperoni, BBQ, Hawaii, Siciliana ja kebabi pannipitsa. Delice’i poes on saadaval ka Caesari, Francescana, Kreeka ja koolipitsa.

„Vaakumpitsa saab klient kodus ise valmis küpsetada – pitsa on vaja vaid 15 minutiks ahju panna,“ ütleb Kaganskaja.

Selveri Pagarid valmistavad kokku kolme tüüpi pitsasid: pannipitsa, õhukese põhjaga pitsa ja vaakumpitsa
Foto: Emma Jõgiste

Pitsade kõrval on hitt-tooteks ciabatta

Selveri Pagarid valmistavad ciabattad enda loodud retsepti järgi. „Suurematest Tallinna kauplustest ja Tartu Ringtee Selverist leiab heleda ja tumeda ciabatta rukkiteradega. Lisaks tervislikkusele muudavad idandatud terad toote pehmemaks ja struktuuri pisut niiskemaks,“ kirjeldab Kaganskaja.

Grillihooajal suureneb nõudlus ciabattade järele kolm korda. „ Ciabatta sobib suurepäraselt eelroaks erinevate maitsevõide, hummuse, sibulamoosi ja juustuga. Sellest võib teha nii võileibu kui ampsata niisama supi kõrvale,“ ütleb Kaganskaja ning lisab, et ciabatta maitseb kõige paremini värskelt, aga kui kohe ei jõua kõike ära tarbida, saab seda edukalt säilitada ka sügavkülmas. „Sügavkülmutatud ciabatta tuleb panna ahju või röstrisse ning tulemus on värske ja krõbe,“ annab Kaganskaja nõu.

Grillihooajal suureneb nõudlus <em >ciabattade</em> järele kolm korda
Foto: Emma Jõgiste

Uue tootena hakkas Selver küpsetama focacciat– hetkel tehakse seda Järve Selveris ja Solarise Delice's. „Klientide poolt on see ülimalt hästi vastu võetud,“ ütleb Kaganskaja. Hetkel on valikus focaccia Kalamata oliivide ja rosmariiniga, tulevikus lisandub sortimenti ka focaccia päikesekuivatatud tomatitega.

Focaccia on itaalia lameleib, mille nimetus tuleb ladina keelsest sõnast „ panis focacius“– koldeleib. Kaganskaja kirjeldab, et focaccia on meeldivalt rustikaalne, kergitajaks on pärm ja juuretis – sobib supi kõrvale, samuti grilltoodete kõrvale hammustada või niisama nautida.

Focaccia on meie klientide poolt samuti väga hästi vastu võetud, inimesed ootavad lausa järjekorras, et just värskelt ahjust võetud itaalia lameleib kaasa haarata,“ tõdeb Kaganskaja.

Selveri Pagarite sortimendis on kokku ligi 200 pagaritoodet

Iga päev me kõiki tooteid ei küpseta – konkreetne sortiment on seotud tähtpäevadega ja hooaegadega. „Tahame klientidele pakkuda häid, põnevaid ja uusi maitset. Seega käib meil ka pidev arendus,“ räägib Kaganskaja

Pirukatest meeldivad eestlastele enim viineri, juustu, kaneeli ja kohupiimaga tooted. Viimasel aja on tendents, et ostetakse traditsiooniliste kaneelirullide kõrval suuri kaneelisaiasid.

Selveri suured kaneelisaiad
Foto: Emma Jõgiste

Möödunud aastal võttis Selver sortimenti tuntumate brändide muffinid ja sõõrikud ning sotsiaalmeedias populaarseks saanud rullcroissantid. „See annab meie pagariletile juurde noorusliku nüansi ja teatava erisuse,“ toob Kaganskaja näite uutest toodetest ning ütleb, et tähtpäevadeks tellivad inimesed ikkagi usinalt ka kringleid ja stritsleid.

„Me pakume Selverites ka väikseid suupisteid – juustu-singi ja spinati-fetaga, mis on väga populaarsed. Samuti on meil burgerid ja hot dogid. Delice valmistab ka Madeleine küpsiseid ja Cannele koogikesi (Prantsuse magusad koogikesed),“ ütleb Kaganskaja ning toonitab, et tooraine on väga kvaliteetne ning soov on pakkuda mõistliku hinnaga maitsvaid pagaritooteid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757