Muutused Kalevis: uued küpsisepakendid ja 40 koondatut
Kalev Chocolate Factory AS alustas 2007.
aasta lõpus üleminekut tootegrupipõhisele tootmisele, mille tulemusena hakatakse
pagari- ja jahukondiitritooteid valmistama erinevates toomisüksustes. Ühtlasi
saavad küpsised uued pakendid ning uue töö peab leidma 40 töötajat.
Spetsialiseerimisprotsessi eesmärgiks on suurendada logistilist ja tootmisefektiivsust, teatas ettevõte börsiteates.
Kalev Chocolate Factory juhtuse liikme Mait Nilsoni sõnul soovitakse läbi
efektiivsuse suurendamise pidurdada toodete omahinna kasvu, mis tuleneb viimase
aasta kiirest tooraine hinnatõusust. "Lisaks omahinna tõusu peatamisele kannab
muudatus ka oskusteabe samasse tootmisüksusesse koondamise eesmärki. Soovime
seeläbi aktiveerida valdkonnas tegutsemiseks ülitähtsat tootearenduse
protsessi," sõnas Nilson.
Spetsialiseerumisprotsessi esimene etapp
hõlmab Nilsoni sõnul küpsistetootmise koondumist AS Kalev Jõhvi Tootmine Kiviõli
tootmisüksusesse. Sellega kaasneb veebruari alguses toimuv kondiitriküpsiste
sarja turuletoomine uues kaasaegses flow-pakendis ( õhukindel pakend),
mis võimaldab märgatavalt suurendada tootlikkust antud grupis.
Küpsiste
segmendis on Kalev Chocolate Factory käibe turuosa kasvanud aastaga 11,3
protsendini. Protsessi teises etapis viiakse pagaritoodete tootmine täies mahus
üle Jõhvi üksusesse, rakendades osaliselt esimese etapi tulemusena vabanenud
tööjõuressurssi.
AS Vilma tootmisüksusesse Viljandis koondatakse
jahukondiitritoodete tootmine,mis hõlmab kooke ja torte. Viimaste müügikäibed on
aastaga suurenenud vastavalt üle 30 ja 60
protsendi.
Spetsialiseerimisprotsess on kavas ellu viia II kvartali
alguseks ning seejärel väheneb mõlema tootmisüksuse koosseis orienteeruvalt
kahekümne inimese võrra.