Noop: õlle tarbimine väheneb juba teist aastat järjest

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles
aripaev.ee-le, et vaatamata asjaolule, et neil õnnestus saada juurde peaaegu 2
protsenti turuosa, kahaneb õlle tarbimine juba teist aastat järjest.

„Ennekõike on lahja ja kange võrdsustatud,“ kommenteeris lahja alkoholi langustrendi Noop ning lisas, et kange alkoholi ost on rohkem planeeritud ja õlu ning muu lahja alkohol käib nn impulssostu alla.

Ka Eesti Õlletootjate Liidu esimees Cardo Remmel tõi välja, et õlle tarbimine on võrreldes kange alkoholiga vähenenud. „Õlu on suhteliselt kallis. Viin on odavam,“ märkis ta. Ka nõustub Remmel Noobiga, et õlle ostmine on hetkemõtte ajendil tehtav ost, mida sama lihtsalt võib ka tegemata jätta. „Teatud piirangud mõjutavad. Kui sul teleka ees õlle isu tuleb, siis ei sõida sellepärast teise linna õlu järele,“ rääkis Remmel.

Noop tõdeb samuti, et oma rolli mängib ostu sooritamise juures hind, mis õllel on tõusnud, kuna tooraine on kallinenud. Faktumi uuringu põhjal tehti kindlaks, et kui toote hind tõuseb vähemalt 10%, siis hakkab tarbija ostma muud toodet.

Teine õlle müügile negatiivselt mõjuv asjaolu on see, et kange ja lahja alkohol on võrdsustatud ja näiteks uue reklaamiseaduse kohaselt võib igasugust alkoholi reklaamida alates kella 21st.

Ka töötab õlu tarbimisele vastu vähene turistide arv, rääkis Noop, kelle sõnul ootab peagi ees uus aktsiisitõus, mis toimub ka Soomes. Viimane võib aidata kaasa õlle tarbimise kasvule.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara