Kuldar Leis rubla devalveerimist ei karda

Vene rubla devalveerimise või kursi vabaks
laskmise võimalus Premia Tallinna Külmhoone juhatuse liikme Kuldar Leisi sõnul
ettevõttele esialgu veel suuremat häda kaela ei too.

„Ostuvõime väheneb, aga toiduained on ikkagi viimane kaup, millest loobuda saab. Enne satuvad löögi alla muud asjad nagu riidekaup ja lõbustused,“ arvas Leis ning lisas, et üldiselt on jäätisemüügil nii kui nii talvel halb aeg ja kui sellele lisandub veel ostujõu vähenemine, siis mingi mõju on sellel küll.

Väga negatiivselt Leis aga meelestatud ei ole, ning leiab, et mis puudutab Eesti ja Venemaa vahelist kaubandust, siis sellele võimalik devalveerimine suurt ei mõjuta, kuna kauplemine käib eurodes. „Mis puudutab Venemaa siseriiklikku olukorda, siis eks see paraja segaduse tekitab,“ möönis külmhoone juht.

Teisalt nentis Leis, et ilmselt on tavatarbija aru saanud, et maailmamajanduses on rasked ajad ning nüüd jõuavad need reaalselt ka Venemaal kätte. Leisi sõnul toimetavad nemad peamiselt Peterburis ning seal asjad nii kehvad ei ole. „Olen kuulnud, et Moskvas pidid lausa suuremad toidupoed olema osaliselt kaubast tühjad. Kõik on kõigile võlgu ja pangad hoiavad raha kinni,“ rääkis juht ning lisas, et paljud tarnijad on võlgade tõttu loobunud kettidele kaupa müümast.

Devalveerimise ootuses äri ajamise lõpetamist Leisil plaanis ei ole. „Eks neid raputusi on ikka olnud,“ ütles ta ning rääkis, et neil on Venemaal tehas, mis toodab Venemaa siseturule kohalikust toorainest. Kui oleks eksport-import, siis oleks keerulisem, lisas ta.

Venemaa keskpanga juht Sergei Ignatjev tunnistas esmakordselt rubla devalveerimise vajadust, edastas uudisteagentuur RIA Novosti.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Blogid

Statistika

Teabevara