Eestis on liiga palju kaubanduspinda ja madal ostujõud 

Kaubandus.ee lugejad palusid uurida kaubanduse rendipindade teemat.

Kaubandus.ee toimetajal meenus seepeale eelmise aasta Äripäeva rikaste topi võitja Hillar Tederi ettekanne konverentsil Äriplaan 2012, kus ta rääkis, et Eesti on Euroopas viiendal kohal näitaja osas, mis näitab, kui palju on Euroopa riikides 1000 inimese kohta kaubanduspinda (m2). Eestis on umbkaudu 330 ruutmeetrit kaubanduspinda 1000 elaniku kohta. Samas aga on Eestis väga madal ostujõud ja see ei kata ära paljudelt kauplustelt küsitavat liiga kõrget rendihinda.

Tederi toodud tabelis on esikohal Norra, kus on 1000 inimese kohta 500 m2 kaubanduspinda, teine on Rootsi, kus on veidi alla 400 m2 1000 inimese kohta ja kolmandal kohal on Iirima umbes 360 m2. Eesti näitaja on umbes 330 ruutmeetrit 1000 elaniku kohta.

Ka kaubandus.ee lugeja kurtis kommentaarides, et kaubanduspindade rendileandjad on nöörijad. "Kas oleks aeg natuke seda poolt ka rahvale selgitada, et Tallinna kesklinna rent on kõrgem kui näiteks Helsingi kesklinnas," kurtis ta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tederi täispikka ettekannet konverentsil 2012 saab lugeda SIIN

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara