Maxima käive kasvas üle 17 protsendi

Maxima müügitulu Eestis ulatus tänavu esimesel poolaastal üle 160 miljoni euro, kasvades aasta varasema perioodiga võrrelduna 17,5 protsenti, teatas ettevõte.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul kasvas Maxima käive jaeturust kiiremini tänu soodsatele hindadele ja uutele kauplustele. "Tänavu avasime uued kauplused Türil, Haapsalus ja Maardus," rääkis Pacesa. "Samuti aitasid käibenumbrit tõhusalt kasvatada uued püsikliendid, keda tänavu lisandus 30 000. Kokku kasutab  aktiivselt Eesti üht populaarseimat kliendikaarti Aitäh üle 430 000 tarbija.

Pacesa kinnitusel plaanib kauplustekett avada juba augusti keskel esimese suurema formaadiga kaupluse, Maxima XX supermarketi, Tallinnas. Ka tulevikus on plaanis keskenduda laienemisele pealinnas, kus suuremad Maxima kauplused seni puudusid. “Kokku avame tänavu seitse kauplust ning jaekett loob üle 500 uue töökoha,”  lisas Pacesa. Plaanis on ka mitmete kaupluste renoveerimine.
Samas on Pacesa sõnul juba praegu turul konkurents ülitihe, mis tähendab, et jaekettidel on vähenenud juurdehindluste ja sagenenud sooduskampaaniate tõttu väga keeruline jõuda kasumisse.

MAXIMA GRUPE, UAB omab Balti riikides ja mujal kokku  493 kaubanduskeskust MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, T-MARKET, T-MARKET EXPRESS  ning ALDIK. Neist 225 asub Leedus, 138 Lätis, 67 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on kokku üle 28 000 töötaja.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara