Nopri: kõige karmim jaekett oli Rimi

Nopri talumeierei omaniku Tiit Niilo sõnul on hea hankija ja jaeketi vaheline suhe paindlik.

„Meile on olnud kõige karmim kogemus Rimiga, kus ´lepinguid uuendatakse pidevalt," ütles Niilo. "Meie jaoks on kõige lihtsam partner Stockmann, aga kettidest rääkides jään vastuse võlgu.“ Niilo täpsustas, et Rimi lepingus oli erilisi klausleid, mis olid väiketootjate jaoks erilised.

Niilo sõnul vaidlustasid talumeiereid Rimi hankelepingus mitu punkti, mõne muutmise puhul suutsid nad Rimit ka veenda. „Inglise- ja eestikeelne lepinguversioon oli väga standardne - kõik käib läbi Riia. Üleliia paindlikkust seal ei olnud. Aga nad on oma lähenemist muutnud. Nad soovivad ka väiketootjate toodetega end ehtida ja lahendada see asi,“ sõnas Niilo.

Niilo sõnul on hea suhe paindlik ja vaatab tegelikule olukorrale ja partnerile otsa. „Vaatab, mis on reaalsed võimalused teha koostööd mõlemale poolele vastuvõetavalt ja kasumlikult. Kui ainult ketitingimusi arvestada ja partnerikandidaadile mitte otsa vaadata, siis see ongi ühepoolne lähenemine. Tegeliku partnerluse otsing on see, mis kirjeldab tegelikku suhtumist,“ ütles Niilo.

Täna avalikustas Äripäev, et ehitus- ja aialaupade jaemüüja Bauhof on kriminaalmenetluse all, sest sundis hankelepingutes partnereid enesele kõige odavamat kaupa müüma.

Osale arutelus

  • Laura Mallene

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara