Sangaste Linnas: hankelepingud muutuvad iga aastaga karmimaks

Sangaste Linnas AS juht Pille Poll sõnas, et hankelepingud muutuvad üha karmimaks. 

„Meil on hankelepingud Rimi, Selveri ja ETK-ga. Maxima ja Prisma käib meil hulgilao vahendusel. Kahtlemata on nendest valikutest Rimi leping juba aastaid selline, kus ei saa rääkida koostööst,“ leidis Poll. „See on kindlasti ühepoolselt nende diktaat. Nii Leedu kui Eesti ketid on sellest pigem võtnud eeskuju, nii on läinud lepingud ETK-ga tootjale vähemsõbralikuks.“

Tingimusi, mida esitatakse, on Polli sõnul tootjal üha raskem täita. „Kindlasti on raske ka hinnasurve, uute toodetega seda enam. Kui hinna tõstmine on, siis üks ütleb, et enne ei tohi tõsta, kui teine on tõstnud. See on üsnagi surnud ring. Mida aasta edasi, seda keerulisemaks läheb,“ tõdes Poll. „Meie oleme juba 18 aastat oma toodetega turul. Võib öelda selle baasilt, et igal aastal need tingimused paraku karmistuvad.“

Polli hinnangul võiks hinnale ja omavahelise konkurentsile rõhumist vähem olla. „Igaüks pressib, tegelikult on see surnud ring, kus igaüks omalt poolt survestab. Koostöövalmidust ei ole. Rimi puhul on väga paljud asjad töötajatele ette antud, ei olegi õigusi midagi muuta, sest asjad on paika pandud mujalt. Ei oldagi orienteeritud heale läbirääkimispoliitikale ja koostööle,“ märkis Poll. „Ka meil on Rimiga kogemus, kus me ei läinud survestamisega kaasa, olime sealt väljas kolm-neli aastat. Tagasi viis meid sinna nende endi poolne huvi koostööd teha, kuna oleme ainuke Eesti tootja – kõikide teiste teraviljahelbed on väljapoolt sisse toodud kaubad. See tuli sellel ajal, kui oli lihasõda ja suurem huvi koostööd teha ka Eesti ettevõtetega.“

Osale arutelus

  • Laura Mallene

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara