Suva: jaekettide lepingud on jäigad

Suva AS juht Viktor Saarestik tõi välja, et pea kõikide jaekettidega on lepingud ühetaoliselt karmid. Asja parandaks koguste eelkokkulepped.

"Lepingud on enam-vähem standardsed: oleme kõiges süüdi, vastutame kõige eest ja jaeketil on ainus kohustus maksta kauba eest raha tähtaja saabudes. Ülejäänud on meie kohustused. Võib-olla teistel ei ole selliseid lepingud, aga mulle tundub, et meil on kõik ühetaolised," rääkis Saarestik.

Saarestik ei toonud eraldi välja ainustki ketti. „Suurem osa – nagu pangaski või kindustusfirmas - on peenes kirjas väga palju ja vaidlustada ei saa,“ kommenteeris ta.

Saarestiku sõnul parandaks asja, kui lepinguga pandaks paika kogused. „Ühe Soome ketiga on meil paigas, kui palju kaupa toodame. Ühegi Eesti ketiga sellist tingimust ei ole. See on tootja jaoks kõige hullem asi – kui üks paar on puudu, tuleb kohe trahv,“ kinnitas Saarestik. „Kui me ei tarni õigeaegselt või jääme hiljaks, sellest saan veel aru. See on meie enda teha. Aga kui mulle ei öelda, kui palju kaupa vaja – kuidas ma tean, palju teha? Välismaal ostetakse kollektsioon sisse ja öeldakse: ostame nii palju. Hinnad ja kogused pannakse paika mitu kuud ette. Meie kettides sellist asja ei ole.“

Osale arutelus

  • Laura Mallene

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara