Kohvihinnale prognoositakse jätkuvat langust

Maailma suurima kohvitootja Brasiilia valuuta nelja aasta nõrgim tase on kiirendanud Brasiilia kohvieksporti. See surub jätkuvalt kohvi hinda maailmaturul alla, kirjutas Bloomberg.

Brasiilia kaubandusministeeriumi sõnul kasvas poole aastaga kohvieksport mullusega võrreldes 20 protsenti 803 000 tonnini. Brasiilia valuuta reaal langes teises kvartalis 9,4 protsenti. Kuna globaalne tootmine ületab juba neljandat aastat nõudlust, siis prognoositakse kohvi hinnale jätkuvat langust.

Bloombergi küsitletud 18 analüütiku keskmine prognoos 31. detsembriks on 11protsendiline hinnalangus 1,08 dollarini ühe naela (0,45 kg) kohta. „Nõrgem reaal aitab kindlasti eksporti ja see muudab Brasiilia palju agressiivsemaks müüjaks,“ ütles Brasiilia kauplemisfirma Wolthers & Associates kaupleja Rasmus Wolthers. „Brasiilias on palju kohvi, kuid pole piisavalt kohti, kus seda hoida. Tootjad peavad seega müüma. Ootan veelgi agressiivsemaid müügipakkumisi.“

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara