Stockmanni Eesti haru kasum langes

Stockmanni Balti riikide ja Kesk-Euroopa haru – kus suurim turuosa on Eestil – käive kasvas ning kasum langes.

Jaekaubanduskontserni teise kvartali tegevuskasum tegi üllatustõusu, kuna tugevad müüginumbrid Venemaal aitasid tasakaalustada nõrka jaemüüki Soomes.

Stockmanni kontserni teise kvartali tegevuskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 1,4% 30,1 miljoni euroni. Reutersi küsitluse järgi oli analüütikute keskmine ootus kasumiks 26,3 miljonit. Teise kvartali käive oli 543,6 miljonit eurot, mis on kuus miljonit rohkem kui eelmisel aastal.

Balti riikide ja Kesk-Euroopa haru käive kasvas 39,6 miljonilt 42,5 miljoni euroni. Teise kvartali tegevuskasum langes aga 1,4 miljonilt 0,8 miljoni euroni. Eesti osakaal oli antud üksuse kogukäibest 2011. aastal 43%.

Rootsi ja Norra üksuse tegevuskasum kasvas 20,3 miljonilt eurolt 23,9 miljonile. Soome üksuse kasum langes 6,5 miljonilt 1,9 miljonini. Venemaa ja Ukraina haru kasum suurenes 1,4 miljonilt 3,4 miljonile.

Stockmann teatas kvartaliaruandes, et sel aastal on Euroopa majandus nõrk ning see põhjustab ebakindlust ka jaemüügiturgudel.

Kontserni tulemused ületasid analüütikute ootusi ning seetõttu rallis ka aktsia 6,35%, makstes Helsingi börsil 12,05 eurot.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara