Aktsionärina olen Debenhamsiga rahul

Täna avab Briti kaubamajakett Debenhams oma esimese kaupluse Baltimaades Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses. Aktsionärina olen nendega rahul.

Kriisi ajal ostsin Briti kompaniide aktsiaid, mis tundusid atraktiivsed, kuigi neil võis olla probleeme. Nende sekka sattus 2009. aasta alguses ka Debenhams, kust olen ka korduvalt Londonis käies sisseoste teinud.

Tegemist on tugeva ja tuntud brändiga, mille puhul oli selline vaade, et see võiks kriisi edukalt üle elada. Aktsiad maksid tookord 27,8 penni tükk. Selle nädala esmaspäeva õhtul liikus aktsia hind 103,2 pennil.

Lisaks aktsia väikesele tõusule olen rahul, et soetushinnalt on dividenditootlus 11,9 protsenti võrreldes hetkehinna pealt 3,2protsendise dividenditootlusega. Aktsia hinna-kasumi suhe on 10,4.

Debenhamsi dividendipoliitka on selline, et dividend aktsia kohta peab olema kolmekordselt kaetud kasumiga aktsia kohta. Lisaks on nad väga agressiivselt laene tagasi maksnud.

Analüütikud suhtuvad aktsiasse üsna positiivselt, kuid septembris tulnud värskemad soovitused on pigem müügi- ja hoia-soovitused. Aktsia on saanud kümme ostusoovitust, kaheksa hoia-soovitust ja neli müügisoovitust. Aktsia liigub samal tasemel, kus on analüütikute hinnasiht.

Osale arutelus

  • Romet Kreek, Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara