Konkurendid jahivad Swedbanki turuosa

Swedbanki lahkumine järelmaksuturult loob võimalusi Eesti turu ümberjagamiseks, leiab OÜ Kaupmehe Järelmaks juhatuse liige Martin Länts.

Länts, kelle ettevõte pakub Uno kaubamärgi all järelmaksu, kinnitab, et kavatseb oma turuosa suurendamise nimel kindlasti pingutada ja pürgida Swedbanki lahkumise järel valdkonna hinnaliidriks.

Eesti majandus- ja tarbimisharjumuste arengud lubavad prognoosida järgmisteks aastateks järelmaksuturu olulist kasvu, usub Länts. "Kui Eestis ostetakse täna näiteks kodutehnikast ca 20% kogumüügist järelmaksuga, siis Skandinaavia maades on see üle poole suurem ning samasse suunda on ka Eesti turg liikumas. Järelmaksuga ostmist toetavad ka tarbimisharjumused – kodutehnikat ostetakse rohkem ja seda vahetatakse sagedamini. Telerit ei osteta enam peresse põlvkondadeks," märkis Länts. Kõige sagedamini ostetakse tema sõnul kodumasinaid, olmeelektroonikat, mööblit ja ehituskaupu.

Swedbank teatas, et lõpetab uuest aastast tegevuse järelmaksuturul. Praegu tegutseb Eesti järelmaksuturul lisaks 35protsendilise turuosaga Swedbankile veel Uno Järelmaks, Liisi.ee, Cofi ja LHV pank, kelle turuosa jääb kõigil 15-20 protsendi piiresse.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara