Stockmann koondab taas

Stockmanni kontsern teenis kolmandas kvartalis suure kahjumi ning ettevõtte kavatseb läbi viia tõsised struktuurimuudatused, mille käigus koondatakse 380 inimest.

Stockmanni käive oli kolmandas kvartalis 405 miljonit eurot, mis on 11% vähem kui aasta eest samal ajal. Ettevõtte tegevuskahjum ulatus 14,8 miljoni euroni võrreldes 10,7 miljoni eurose kasumiga mullu kolmandas kvartalis. Puhaskahjum oli tänavu 13,6 miljonit eurot.

„Tarbijate kindlustunne on Soomes endiselt madal ja jaekaubanduse sektori väljavaade sel aastal on ebakindel. Ka Venemaal kahandavad nõrk majandus ja rekordmadal rubla Stockmanni tulemusi,“ kommenteeris Strockmanni nõukogu esimees Kaj-Gustaf Bergh, kes täidab kuni uue tegevjuhi ametisse astumiseni ka juhi kohustusi.

Berghi sõnul on Stockmann seisnud silmitsi mitme väljakutsega ning seetõttu on ettevõtte müük kahanenud rohkem kui turg. Näiteks kahanes septembris firma müük kõigis dividjonides ja see andis tugeva löögi kogu kvartali tulemustele. Seetõttu muutis juhtkond ka tänavust kasumiprognoosi.

„Et murda kahjumispiraali, kavandame suuri ümberkorraldusi oma Seppälä brändi peamistel turgudel ehk Soomes ja Eestis. Kavatseme selle brändiga tuleval aastal väljuda Läti, Leedu ja Vene turult,“ lisas Bergh.

Stockmann plaanib struktuurimuudatuste käigus koondada 380 töötajat.

Kolmandas kvartalis töötas kontsernis 14 344 töötajat, mis on 341 töötajat vähem kui aasta eest. Ettevõttel oli 130 kauplust Soomes, 36 Baltikumis ja 16 Venemaal.

Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara