Tallinna Kaubamaja kaotas kohtus

Tallinna Kaubamaja teatas, et Tallinna halduskohus tegi eile otsuse, millega jättis rahuldamata nõude tagastada müügimaksu kokku summas 210 000 eurot.

Tallinna halduskohus tegi eile otsuse, millega jättis rahuldamata Tallinna Kaubamaja tütarettevõtete AS Viking Motors, AS TKM King ja OÜ TKM Beauty Eesti kaebused Tallinna ettevõtlusameti maksuotsuste peale, millega keelduti müügimaksu tagastamisest kokku summas 0,21 miljonit eurot. Vaidlus jätkub ja tütarettevõtted esitavad apellatsioonkaebuse Tallinna halduskohtu otsuse peale ringkonnakohtule.

Tallinna Kaubamaja AS teatas mullu börsiteates, et tema tütarettevõtted taotlevad tagasi ajavahemikus 1. juuni 2010 kuni 31. detsember 2011 Tallinnas makstud müügimaksu summas 3,27 miljonit eurot.

Kuna Tallinna ettevõtlusameti maksuotsustega jäeti Kaubamaja tütarettevõtete müügimaksu tagastusnõuded rahuldamata, esitasid tütarfirmad Tallinna ettevõtlusameti maksuotsuste peale kaebused Tallinna halduskohtule.

Selver AS ja Kaubamaja AS kaebuste menetlus, mis hõlmab ka aktsiisikauba müügilt tasutud müügimaksu, oli Tallinna halduskohtu otsusel vahepeal peatatud kuni aktsiisikaupu puudutava Euroopa Kohtu lahendi jõustumiseni kohtuasjas C-553/13.

Euroopa kohus tegi 5. märtsil 2015 nimetatud asjas otsuse, millega eelviidatud perioodil Tallinnas kehtinud müügimaks ei olnud kooskõlas aktsiisidirektiiviga ning müügimaksu kogumine aktsiisikaupade müügilt ei olnud õiguspärane.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara