Sõidujagamise teenusega interneti toidupoest tellitud toidukotid koju?

interneti toidupoest tellitud kaup
interneti toidupoest tellitud kaup

Wisemile tõi turule pea pool aastat tagasi tasuta sõidujagamise rakenduse, mis ühendab autojuhid sama teekonda sõita soovivate reisijatega. Nüüd loob ettevõtte ka transpordi platvormi interneti toidupoodidele.

Idufirma tegevjuht Arti Kütt näeb, et e-poest tellitud toidukotid saavad klientidele kätte toimetada just need samad igapäevaselt töö ja kodukoha vahet liiklevad inimesed. Eraisikust autojuhid teevad seda kordades odavamalt ja kiiremini kui kullerettevõtted, kuna Wisemile autojuhid ei pea tegema spetsiaalset lisasõitu, vaid nad toimetavad toidukotid otse oma naabruses elavatele inimestele.

Küti sõnul suurendab see ka toidukaupluste veopiirkondi. „Hetkel on toidukauplustega läbirääkimised pooleli, kuid plaan on alustada teenuse osutamist juba kevadel,“ kinnitas Kütt.

Selveri e-kaubanduse juht Gunnar Obolenski sõnu on nad tõepoolest pidanud koostööläbirääkimisi sõidujagamis teenust pakkuva idufirmaga, kuid otsese koostööni on veel väga pikk maa minna.

„Toidukauba veoks tuleb saada nõusolek veterinaar- ja toiduametilt. Väidetavalt mõned iduettevõtted on saanud loa jahutatud toodete transportimiseks, kuid mitte sügavkülma toodete veoks,“ rääkis Obolenski.

Ta lisas, et nende jaoks on väga oluline kauba stabiilne ja kvaliteetne transport alates kauplusest kuni kliendi ukseni ning seda pakub neil spetsialiseerunud ettevõtte teenuse kasutamine. „Ära ei tohi unustada ka järelteeninduse sujuvat korraldamist, mis on eriti oluline siis, kui kliendil esineb näiteks kaupa vastu võttes pretensioon või toimub kauba tagastus, samuti vanusetuvastust nõudvate toodete üleandmise korraldus,“ rääkis Obolenski, kui oluline on stabiilne ning kvaliteetne transpordipartner.

Obolenski sõnul peaksid nad tavaautode kasutamisel seadma klientidele mitmeid piiranguid, mis vähendaksid kindlasti teenuse väärtust ja kvaliteeti. Esiteks peaksid sortimendist välja jääma sügavkülmutatud ja suuremõõtmelised tooted. Teiseks, suure tõenäosusega üle paari tellimuse ühe auto pakiruumi ei mahu. „Väikeste (1 kott) tellimuste osakaal on e-toidupoes paraku marginaalne ja nädala ostukorvi jagu toodete (keskmiselt 3-4 kotti) paigutamine pikniku-külmakastidesse on päris keeruline,“ ütles Selveri e-kaubanduse juht. Lisaks on tema sõnul sõidujagamise teenuse saadavus piirkonniti kaootiline ja see annaks efekti pigem kullerite teeninduspiirkonnast välja jäävate kaugemate asukohtade puhul. „Kokkuvõttes ei soovi ma väita, et sellel teenusel turgu ei oleks, kuid ilmselgelt tuleb enne seda suurele hulgale küsimustele/tegevustele lahendused leida, et teenus oleks kvaliteetne ja jätkusuutlik.“

Wisemile’i transpordi platvormi saab kasutada ka muudest internetipoodidest ning oksjoni keskkondades soetatud kaupade transpordiks. Wisemile visiooniks on luua ühtne, terviklik ning hästi toimiv transpordi võrgustik, mis aitab säästa olulisel määral inimeste kulutusi transpordile. Küti sõnul on sõidujagamisel suurem sotsiaalmajanduslik ning ökoloogiline efekt, kuna sõidujagamine aitab vähendada kõrgest liikluskoormusest tulenevaid ummikuid ning kasvuhoonegaaside emissiooni.

Wisemile osaleb ka antud sõidujagamise ning interneti toidupoodide transpordi platvormi ideega ajujahi konkursil ning on jõudnud top 30 hulka. Võistlus on käimas ning käesoleva aasta võitja selgitatakse välja kevadel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara