Maxima avas 35 miljonit maksva logistikakeskuse

Maxima logistikakeskuse avamine
Rand&Tuulberg nõukogu liige Raivo Rand annab Maxima Eesti tegevdirektor...

Täna avas Maxima Eesti Rae vallas pidulikult 35 miljonit eurot maksva ühe Eesti suurima ja kaasaegsema logistikakeskuse, mis on ettevõtte 12 tegevusaasta suurim investeering siinsel turul.

Maxima Eesti tegevdirektori Vygintas Šapokase sõnul võimaldab logistikakeskuse rajamine teha ettevõttel olulise arenguhüppe. „Juba täna on Maxima Eesti üks juhtivaid jaekaubanduskette, ent me plaanime tulevikus teenindada veel rohkem eestimaalasi, pakkudes neile üha laiemat kaubavalikut ja teha tihedamat koostööd kohalike tootjatega,” kinnitas Šapokas. „Selle nimel me investeerisimegi 35 miljoni eurot ja loome 350 uut töökohta.“

Uus logistikakeskus, mis on Maxima Grupi suurim ja kõige innovaatilisem, annab ettevõttel võimaluse enda logistikat veelgi efektiivsemaks muuta. „Kogu logistikakeskus hakkab täisvõimsusel tööle alles augustis kuus,“ ütles Maxima Eesti logistikadirektor Marko Jõks. Lisades, et hetkel täidavad nad etappide kaupa ladu toodetega ning vastavalt sellele värbavad ka töötajaid.   

Seni jõudsid kaubad kauplustesse mitmest erinevast laost Eestis, Lätis ja Leedus. Jõksi sõnul hakkab logistikalaost läbi käima kogu Maxima Eesti kaubavalik ja tsehhides kasutatav tooraine, mida on umbes 30 000 erinevat kaubaartiklit, kuid hankijate otsetarne kauplustesse jääb siiski leiva-ja saiatoodetel ning ajalehtedel.

Logistikakeskuse kogupindala küündib 45 000 ruutmeetrini ning keskust teenindab päevas ligikaudu 200 kaubikut. Hoones on kolm ladu (kuiv-, külm- ja taaraladu), 142 kauba vastuvõtuplatvormi ning kõik töötajatele vajalikud ruumid. Külmutatud ja kiiresti riknevate toiduainete transpordiks on kasutusel 400 külmakonteinerit.

Ühes päevas liigub läbi logistikakeskuse 3400 alusetäit kaupa. Sellisele hulgale alustele mahub näiteks 2,5 miljonit kohvipakki.

Maxima logistikakeskuse projekteerijaks on Nord Projekt, ehituse peatöövõtjaks ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning omanikujärelevalve teostajaks Telora-E.

Vaata meeleolukat suurt galeriid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara