Coop Eesti võtab kasutusele Nutikassad

Coop Eesti võtab kasutusele Nutikassad
Coop Eesti võtab kasutusele Nutikassad

Kodumaiseid tarbijaühistuid koondav Coop Eesti võtab kasutusele uue põlvkonna iseostlemissüsteemi, mis Nutikassa nime all avatakse täna esimesena Tallinnas Raudalu Konsumis.

Coop Eesti juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul kujutab Nutikassa iseskaneerimise pult endast  sisuliselt puutetundliku ekraaniga pihuarvutit. „Kui seni on suured kaubandusketid pakkunud klientidele pelgalt skaneerimispulte, siis mitmetes Konsumites ja Maksimarketites võib juba selle aasta teises pooles kuvada Nutikassa seadmete abil ostunimekirju, vaadata sooduspakkumisi ning eesmärk on jõuda ka mobiilsete makseteni,“ ütles Vihand. Esimeses etapis võetakse kasutusele Nutikassa skaneerimisfunktsioon.

Uue põlvkonna iseostlemise puldid on Vihandi sõnul konkurentidega võrreldes ergonoomilisemad ja tarbijale mugavamad kasutada. Nutikassa igapäevase kasutamise muudab kiiremaks osalise ostukontrolli rakendamine ning spetsiaalne allahinnatud toodete skaneerimissüsteem, tänu millele ei pea klient enam toodet kaks korda skaneerima ning vajalik pole ka teenindaja sekkumine. Lähematel kuudel avatakse iseskaneerimisel baseeruv Nutikassa ka Paide, Laagri, Rakvere ja Lasnamäe Maksimarketis.

Lisaks iseskaneerimise süsteemile suurendab Coop Eesti iseteeninduskassade arvu. Esimene Nutikassa iseteeninduskassa avatakse maikuus Tartu linnasüdame uues keskuses avatavas Maksimarketis. Kevadel avatakse iseteeninduse Nutikassa ka Pärnu Port Arturi ja Rapla Konsumis. Iseteeninduskassa on mõeldud eeskätt väiksema tootearvuga kiiremate ostude jaoks. Seevastu suuremaid oste plaanides on müügisaalis pihuarvutiga tooteid mugavam valida ja kaup pärast skaneerimist kohe ostukotti panna. „Alati ei peagi valima ühe või teise lahenduse kasuks, plaanis on osas Coopi kauplustes rakendada hübriidlahendust ehk mõlemat varianti, mis on samuti Eesti turul uudne,“ ütles Vihand.

Lähema kahe aasta jooksul paigaldab Coop Eesti Nutikassa lahendused vähemalt 20 kauplusse üle Eesti.

Nutikassa iseskaneerimise süsteem kasutab rahvusvahelise ettevõtte ReVision tarkvara, mis on juurutatud ka näiteks selliste kaubandushiidude juures nagu Tesco (üle 300 kaupluse), Carrefour, Šveitsi Coop jm. Nutikassa iseteeninduskassad baseeruvad ettevõtte StrongPoint tarkvaral.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara