3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlaste Motonet laieneb Eestisse

Motonet Estonia kaubamaja juht Timo Ranta ja Motonet OY tegevdirektor Eero Broman
Foto: Maarit Eerme
Soome päritolu ettevõte Motonet OY, mis spetsialiseerub autotarvikute ja varuosade ning vaba aja toodete müügile, otsustas laiendada enda tegevust Eestisse ning avab 4. mail kaubamaja Lasnamäel Tähesaju Citys.

„Soome hoogne kasv on püsinud ning nüüd saame ettevõtte hea kasumlikkuse toel välismaale edasi laieneda. Eestist ootame väärtuslikku kogeust, mida saaksime rakendada ka enda kodumaise tegevuse arendamisel,“ ütles Motonet OY tegevdirektor Eero Broman. Ta lisas, et sellist kontseptsiooni mujalt Euroopast ei leia. „Usun, et meie toodetele ja teenustele jätkub nõudlust.“

Motoneti kaupluses on kokku 12 erinevat kauplust ühe katuse all ning kaupluses on 20 000 erinevat toodet.

Soomes leidub Motoneti kaubamajasid 24 linnas. Ettevõtte eesmärgiks on avada lähiaastatel uusi kaubamajasid Soomes ja välismaal. „Tallinnas võiks olla kaks kauplust, üks Lasnamäel ning teine Mustamäe-Õismäe kandis. Hetkel otsime kaupluse pinda, kuid kui seda ei leia, siis tuleb ehitama hakata,“ ütles Broman.

Broman ütles, et nad soovivad Eestis korrata Soomes edukalt toimivat kontseptsiooni, võttes sealjuures hoolikalt arvesse kohalikke olusid ja seadusandlust ning tarbijate harjumusi.

Motonet on Soome suurim auto varuosade ning kalastus-, paadi- ja motovarustuse ning tarvikute müüja. Peale selle pakub ettevõte laia valikut tööriistu ja vaba aja tooteid.

Motoneti läbiviidud uuringu kohaselt teab neid hetkel 10-15% eestlastest ning Bromani sõnul on neil Eestis veel tööd teha. ”Arvame, et meil on toodetel head ja õiglased hinnad,” ütles Broman. Motonet Estonia kaubamaja juht Tomi Ranta lisas, et lai tootevalik ja hea hinna-kvaliteedi suhe on ahvatlenud eestlasi Motoneti kaupu Soomest ostma.

Ettevõte investeeris Eesti kauplusesse 7 miljonit eurot. 

”Eestlased on rahvusena soomlastega vägagi sarnased, neid iseloomustab ettevõtte meelelaad ja töökus. Kohe alguses saime Eestis väga hea vastuvõtu osaliseks ning kõik on sujunud suurepäraselt,” tõdes Broman. 

BG Ladu on Broman Group OY keskne logistikakeskus, mis teenindab kõiki Motoneti, AD VaruosaMaailma jt müügiettevõtteid üle kogu Soome, optimeerides nende oste, importimist ja ladustamist. ”BG Ladu asub logistika seisukohalt suurepärases kohas Hyvinkääl, seda tänu heale ühendusele Helsingi Vuosaari sadamaga. Ladu hakkab üleöö tarnega teenindama ka Tallinna Motoneti kaubamaja,” ütles ettevõtte tegevjuht.

Motonet OY on Soome pereettevõte, mis tegutseb 24 erinevas linnas üle Soome. Ettevõte kuulub Soome oma ala turuliidrite hulka. Motoneti käive oli 2015. a üle 230 mln euro, ettevõte annab tööd 1000 inimesele. Motonet on hoogsalt kasvav ja finantssuutlik ettevõte, olles osa Broman Group-kontsernist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757