Rautakesko vahetas ärinime

Baltimaade suurimat ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku juhtiva ettevõtte Rautakesko AS uueks ärinimeks registreeriti AS Kesko Senukai Estonia. K-rauta kaupluste töös ärinime vahetamine muudatusi kaasa ei too, teatas ettevõte.

Kesko Senukai Estonia juhi Alo Ivaski sõnul on ärinime muutmine üks osa Kesko otsusest koondada Baltikumi kaupluste opereerimine ühtse juhtimise alla. “Ärinime muutus on järgmine samm Kesko langetatud otsusest viia Baltikumi äri ühtse juhtimise alla ning müüa Eesti ja Läti osa Leedu tütarfirmale Senukai,” lausus Alo Ivask. “Aprillis omandas Senukai 100% K-rauta kauplusi Lätis ja Eestis opereeriva äriühingu osakutest Kesko tütarettevõttelt Rautakesko.”
 
“Eesmärk on teha senisest tihedamat strateegilist koostööd Skandinaavia kontserni Kesko ning Baltimaade kaubandusvõrku juhtiva tütarettevõtte Senukai vahel. Ärinime muutmine aitab ettevõttel end pidevalt muutuvas ja laienevas konkurentsis paremini identifitseerida ning erinevates riikides ühtsena tegutseda,” ütles Ivask.

Aastaks 2020. miljardi piirile

AS Rautakesko uus ärinimi on AS Kesko Senukai Estonia alates 21.07.2016. Ärinimi on juba vahetunud Leedus ning muutub lähiajal Lätis. Ettevõtte ülejäänud andmed (aadress, registrikood, käibemaksukohuslase number, arvelduskontod ning muu finants- ja õigusalane informatsioon) ei muutu. “Jõusse jäävad ettevõtte kõik kohustused oma koostööpartnerite ja klientide ees ning kehtima senised kontaktid, kliendisoodustused ja teenused,” lisas Ivask.
 
Kaubandusvõrku, mida Kesko Senukai opereerib kuulub 8 K-rauta poodi Eestis, 85 Senukai ja Statybų duona poodi Leedus, 8 K-rauta poodi Lätis ning 14 OMA poodi Valgevenes. Võrgu ühine käive ulatus 2015. aastal 583 miljoni euroni. Eesmärk on ületada käibe 1 miljardi piir enne 2020. aastat. Strateegia kohaselt investeeritakse 100 miljonit eurot uute kaasaegsete kaupluste avamisse Baltimaades ja Valgevenes.
 
Kesko grupp on üks juhtivaid jae- ja hulgimüügi ettevõtteid Euroopas, mille käive oli eelmisel aastal ligi 9 miljardit eurot. Grupp annab tööd ligi 45 tuhandele inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara