Sigaretiäril keerati hapnikku vähemaks

sigarett
sigarett

Eelmise nädala lõpust ei tohi enam müüa erilise maitsega sigarette ja tubakat ning karmimaks muutusid ka e-sigarettide nõuded.

Euroopa liidu tubakadirektiivi üle võtnud seadus jõustus tegelikult juba eelmise aasta 20. mail, ent tootjatele ja müüjatele anti aasta üleminekuaega. Nüüd on tähtaeg kukkunud ning müüa ei tohi enam ka varem toodetud kaupa ega laojääke.

Kõikidel müüdavatel isekeeratava tubaka ja sigaretipakketidel peab nüüdsest olema pilthoiatus. Samuti ei tohi sigarettidele ega tubakale lisada maitse- ja lõhnaaineid. Muuhulgas tähendab see, et enam ei tohi müüa maitsekapslitega sigarette, mida tootjad tavapäraselt reklaamivad ingliskeelse sõnaga click.

Mentooliga sigarettidele on üleminekuaeg siiski pikem ning need peavad olema lettidelt kadunud alles 2020. aastaks.

Enam ei tohi tubakatoote pakendis olla ka trükitud kuponge, mis pakuvad allahindlust, tasuta jagamist või muid soodustusi. Samuti ei tohi pakendid luua muljet, et mõni sigaret on teistest parema biolagunevusega või keskkonna mõttes muul moel teistest parem.

Samuti ei tohi sigaretipakid viidata maitsele või lõhnale ega luua muljet, et mõni tubakatoode on teistest vähem kahjulik või et sel on näiteks ergutav või jõudu andev mõju.

Keelatud on ka nii tubakale kui e-sigareti vedelikule kofeiini või muu energiat andva aine lisamine. Samuti ei tohi tubakasse lisada aineid, mis muudavad suitsu värvi või aineid, mis hõlbustavad nikotiini bioloogilist omandamist.

Juunist karmistub tubakaseadus veelgi ning siis jõustub säte, mis keelab hoonetes asuvad suitsetamisalad.

Nikotiiniga e-sigareti vedelike purkide maksimaalne lubatud maht on nüüd 10 milliliitrit. Enne laupäeval jõustunud seadusemuudatust müüdi vedelikke ka kuni 100milliliitristes anumates.

Nikotiinisisaldus ei tohi vedelikul seejuures olla suurem kui 20 milligrammi liitrist. Lisaks peab vedeliku pakendil olema infoleht, kasutusjuhend ning hoiatus nikotiinisõltuvuse kohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara