Autor: Mait Kraun • 21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko müüb Sotka ja Asko

Kesko müüb Sotka ja Asko
Foto: Raul Mee
Kesko on otsustanud müüa Indoor Group OY, mille alla kuuluvad mööblimüüjad Asko ja Sotka, selgub börsiteatest.

Kesko Corporation on alla kirjutanud kokkuleppele, mille kohaselt müüakse Indoor Group ettevõttele, mille omanikud on Sievi Capital Ojy, kolm Sotka frantsiisivõtjat ja Etera Pension Insurance Company. Müügihinnaks kujunes 67 miljonit eurot.

„Kesko strateegiline eesmärk on saavutada Soome toidukaubanduses kasv, samuti tahame kasvatada ehitus-, tehnika- ja autokaubandust. Indoor Groupist loobumine on osa Kesko strateegiast,“ ütles Kesko Corporationi tegevjuht ja president Mikko Helander.

2016. aastal ulatus Indoor Groupi käive 187 miljoni euroni ning tegevuskasum oli 9,8 miljonit eurot. Lisaks veebipoodidele on Asko ketil 34 poodi Soomes ja 5 Eestis. Sotkal on 52 poodi Soomes ja 5 Eestis. Indoor Groupi alla kuuluvad ka diivanitootja Insofa Oy ja Eesti tütarfirma Indoor Group AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757