Kesko tahab Vene turult lõplikult lahkuda

Haabersti K-rauta
Haabersti K-rauta

Soome kaubanduskontsern Kesko teatas teisipäeval, et on pidamas läbirääkimisi enamiku Venemaal asuvate K-Rauta kaupluste müügiks Prantsuse poeketile Leroy Merlin, kirjutab Kauppalehti.

Kaubanduskontserni finantsjuht Jukka Erlund ei täpsustanud, kas võimalik müügitehing puudutab vaid kaupluste all olevat kinnisvara või ka nende äritegevust, kuid kinnitas, et Leroy Merlini üürnikuks Kesko ei jää.

14 Venemaal asuvat K-Rautat tõid Keskole möödunud aastal 184 miljonit eurot käivet, ent kauplused tegutsevad juba aastaid kahjumis. Kontserni mullune kogukäive ulatus 3,8 miljardi euroni.

Oluline on märkida, et nimetatud 14 kauplust on Kesko viimane side Venemaa turuga. 2016. aastal vabanes kontsern oma sealsetest kahjumlikest toidupoodidest, müües need 163 miljoni euro eest Vene suurimale jaeketile Lenta. Samal aastal müüsid soomlased ära ka kõik Intersport kaubamärgi all tegutsenud kauplused.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara