Rimi uuendas mainekat BRC kvaliteedi ja toiduohutuse sertifikaati

Rimi Eesti Food tarneahela juht Allar Kahju
Rimi Eesti Food tarneahela juht Allar Kahju

Rimi Eesti kesklaod läbisid kõrgetasemelise auditeerimisprotsessi ning uuendasid BRC (British Retail Consortium) kvaliteedi ja toiduohutuse sertifikaati. Eelmine auditeerimine toimus 2016. aasta jaanuaris. Rimi on ainuke jaekaubandus- ja logistikaettevõte nii Eestis kui Baltikumis, kellel on BRC sertifikaat.

„BRC kvaliteedi sertifikaat on üks maailma mainekamaid ning sel aastal sai Rimi BRC hindamissüsteemi järgi tugevaima AA tulemuse,“ sõnas Rimi tarneahela juht Allar Kahju. „Auditeerimise protsess kestis kolm päeva, selleks valmistumine on aga aastatepikkune töö, et kõikidele nõuetele vastata. Audiitor Inglismaalt kontrollis kõiki ettevõtte protsesse, vestles töötajatega, käis ladudes, vaatas läbi kõik logistika hooned, kontrollis dokumente jms.“

Kahju kinnitusel saab klient tänu BRC sertifikaadile kindel olla, et Rimis müüdav toit on kõrgeima kvaliteedistandardiga käsitsetud näiteks nii temperatuuri, töötlusmeetodite, tööohutuse ja ristsaastumise osas. Välistatud on võõrkehade sattumine toitu, seda on säilitatud ja transporditud sobivatel temperatuuridel ja vastavalt nõuetele.

„Meie töötajatele aga annab sertifikaat kindlustunde, et tööprotsessid on ohutud ehk tööohutusele on mõeldud kõrgeimal tasemel,“ lisas Kahju.

BRC standardi on välja töötanud Briti Jaekaubanduse Konsortsiumi  2006. aastal (British Retail Consortium (BRC)). Selle eesmärk on tagada kvaliteet ja toodete ohutus ladustamisel, säilitamisel, levitamisel ning kaitsta lõpptarbijat. Standard põhineb ohtude- ja riskianalüüsil, mida toetavad dokumenteeritud kvaliteedijuhtimissüsteem ning parima praktika põhimõtted, et kindlustada kõigi seaduste ja nõuete täitmine. Standardi omamine annab lõpptarbijale kindluse, et ettevõte on usaldusväärne ning kogu tarneahel lähtub rangelt kontrollitud toiduohutusest. Eestis on BRC sertifikaat 16 ettevõttel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara