13. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gross: Keegi ei taha oma kohta loovutada

Oleg Gross
Foto: Raul Mee
OG Elektra omanik Oleg Gross märgib, et Eesti turul tegutsejad on nii tugevad, et keegi ei taha oma kohta loovutada.

 „Ma võin meie keti kohta öelda, et meil ei ole küll plaanis siit ära minna,“ märkis Gross. Siiski on ta veendunud, et Lidli tulek mõjutab kõiki kaupmehi.

Grossi hinnangul Lidl väga jõuliselt Eesti turule ei tule. „Sakslane võib olla rikas, aga rumal ta ei ole. Eesti turul on kõige väiksemad juurdehindlused kolmest Balti riigist ja meil on kõige tihedam konkurents,“ märkis Gross. „Ma jään ikka selle juurde, et kui nad Eesti turule tulevad, siis suuremad ketid peavad osadele oma klientidele head aega ütlema.

ABC Grupi juhi Jüri Vipsi sõnul mingeid läbirääkimisi Comarketi ja Delice kaubamärgi all tegutsevate kaupluste ostmiseks või ühinemiseks mõne teise ketiga ei toimu. „Pakkumisi on aastate jooksul tehtud väga palju ja väga erinevaid, kuid minu mälu järgi pole Prisma küll pakkumist teinud. Pakkumise teinute nimekirjas on kümmekond ettevõtet ja seda viimase viie aasta jooksul,“ märkis Vipsi.

Oleg Gross on aga veendunud, et Lidli tulek mõjutab nende kauplusi vähe. Gross märkis, et Lidli ostetud krundid ei asu kusagil nende kaupluste kõrval. „Meie oleme väga paljude poodidega elamukvartalises naabrid ehk need on lähikauplused. Meie klientideks on koduperenaised, pensionärid, kes liiguvad jala või ühistranspordiga;“ kirjeldas Gross. Tema sõnul võib Lidl aga mõjutada suuri kauplusi ja keskuseid. „Lidl hakkab suurtelt keskustelt kliente ära võtma, mitte väikestelt poodidelt. Nad tulevad siia ikka suurema klientuuri peale ja arvestades asukohta peavad kliendid nende poodidesse autodega kohale vurama,“ selgitas Gross.

Ellex Raidla partner ja kaubanduse valdkonna juht Risto Vahimets analüüsis kaubandus.ee palvel, et milline jaekett võiks enda konkurendi ära osta. Loe pikemalt SIIT.

Äripäevast saad lugeda pikemalt, mida Gross arvab, mis on nende edu trump siinsel turul.

Autor: Inga Lill, Äripäev

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757