Selver: hetkel pole õige aeg jaeketti müüa

Selveri juhataja Kristi Lomp
Selveri juhataja Kristi Lomp

Ei ole mõtet edukat ettevõtet niisama odavalt ära anda, rääkis Selveri juhataja Kristi Lomp Äripäeva hommikuprogrammis.

Ta rääkis, et müüjate jaoks ei ole täna enam õige aeg, sest supp on lahjaks läinud. „Ostjate jaoks võiks hind täna madal olla, kuid müüjate jaoks ei ole soodne aeg. See oli umbes kaks aastat tagasi,“ ütles Lomp.

Tema sõnul tuli konsolideerumise teemaga välja Prisma pikaaegne juht Janne Lihavainen. „Kümne aastaga ei ole midagi juhtunud,“ sõnas Lomp.

„Alati on võimalus, et keegi soovib laieneda ja osta kedagi ära. Õige hinna puhul võib leida ka müüja,“ ütles ta. Lombi sõnul ei ole seda juhtunud, kuna kettidel on läinud hästi, nad on majandussurutuse üle elanud ning teinud vajalikud korrektuurid. „ON saadud üle suurest ehmatusest ja edukalt edasi mindud.“

Lombi sõnul on uute kaupluste tegemise aeg läbi. Selveril on täna tihe kaetavus juba olemas. Ta usub, et kindlasti näeme peagi mõningate kaupluste sulgemist. Eriti puudutab see tema sõnul Lõuna-Eesti kauplusi, mille tegevust mõjutab piirikaubandus.

Kuula hommikuprogrammist, mida Lomp rääkis Lidl’i tulekust, e-kaubandusest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara