Autor: Kaubandus.ee • 16. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskuses algasid laiendustööd

Foto: Ülemiste Keskus
Ülemiste keskusesse lisandub laiendustöödega 13 000 m2 kaubandus- ja meelelahutuspinda. 2019. aasta suveks on Eesti suurimas, 92 000 m2 üldpinnaga kaubandus- ja meelelahutuskeskuses uue põlvkonna kino, moodne spordikeskus, suur batuudikeskus, üle 200 kaupluse, 25 söögikohta ja 1800 parkimiskohta.

„Jaanuaris saime viimase ehitusloa, ehitusleping on sõlmitud Fund Ehitusega, Rimi hüpermarket on kolitud ajutisele pinnale ning nüüd algab põhiline ehitustegevus,“ ütles Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits. Ta rõhutas, et keskus ise jätkab sel ajal oma tavapärast tööd ja on klientidele avatud.

„Suurim muutus on see, et Rimi senine osa lammutatakse, selle asemele ehitatakse maa-alune parkla ja kaks maapealset korrust.  Tulevikus on klientidel võimalik Rimi hüpermarketisse siseneda liftiga või eskalaatoriga otse parklast. Spordisõprade rõõmuks kasvab praegune Sportland ligi 1000 m2 võrra suuremaks ja People Fitnessi näol avatakse ka tänapäevane spordiklubi. Teine suur muutus on see, et praeguse nn Rimi-esise aatriumi asemele tuleb uus modernsem ja avaram klaaskupliga aatrium,” kirjeldas Pärnits.

Laiendust finantseerib SEB Pank, kellega sõlmiti 115 miljoni euro suurune finantseerimisleping. Sellest 30 miljonit eurot on mõeldud keskuse laiendustöödeks ja ülejäänu olemasoleva laenu refinantseerimiseks. Keskuse uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ligi 35 miljonit eurot.

SEB ettevõtete panganduse valdkonna juhi Artjom Sokolovi sõnul on praegu ülemaailmne trend see, et kaubanduskeskused kohandavad ärimudeleid aina kiiremini kasvava internetikaubandusega konkurentsis püsimiseks. „Kaasaegsed kaubanduskeskused muutuvad laiapõhjalisemateks ajaveetmiskohtadeks, mis pakuvad külastajatele aina mitmekesisemaid meelelahutusvõimalusi. SEB-l on hea meel finantseerida Ülemiste keskust, kui Eesti üht juhtivatest kaubanduskeskustest, oma edasistes moderniseerimise arengutes,” lausus Sokolov.

Laienemisega saab Ülemiste keskusest 92 000 ruutmeetrise üldpinnaga kaubandus- ja meelelahutuskeskus, mis asetab selle Euroopa suurimate keskuste edetabeli esimesse otsa. Laiendatud osa suurimaks retnikuks saab Apollo Kino, kes rajab Ülemistesse Euroopa moodsaima kinokompleksi. 

Apollo Grupi tegevjuht Mauri Dorbek kirjeldas, et väga head tagasisidet saanud Apollo Kino kontseptsioon saab Ülemiste keskuses juurde veelgi uusi lahendusi. Tema sõnul tuleb sinna nii täisvarustuses teatrisaal kui restorani kinosaal. „Oleme selgelt arvestanud ka konverentside korraldamisega. Samuti tuleb Apollo raamatukauplus välja värske kontseptsiooniga ja kompleksi juurde lisandub O’Learys spordirestoran, kus kinokülastajad saavad einestada. Kõik see kokku teeb ühe korraliku meelelahutusliku terviku,“ ütles Dorbek.

Lisaks Apollole ja People Fitness spordiklubile tuleb keskusesse mitu uut restorani ja kohvikut ning nii mõnedki uued kauplused. Uutest brändidest on lisandumas näiteks “tarkade mänguasjade” pood Imaginarium, lemmikloomakeskus Pet City, meesterõivaste kauplus Matinique, vabaajarõivaste kauplus Navy & Green ja pesupood Calvin Klein Lingerie.

„Ostjate silmis on hea kaubanduskeskuse puhul jätkuvalt esmatähtis kaupluste koosseis, kuid vaba aja veetmise võimalused on külastajatele aina suurem argument. Seega ei pane me laienemisel seekord suurimat rõhku uutele kauplustele, mida on Ülemistes ja ka kogu Tallinnas juba piisavalt, vaid selge rõhuasetus on meelelahutusel ja toitlustusel,“ lisas  Pärnits.

 Ülemiste keskus on ligi 60 000 m2 suuruse kaubanduspinnaga keskus, milles on 210 kauplust ja teeninduskohta. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757