Autor: Kaubandus.ee • 5. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela lõi tehingu Euro Oiliga lukku

Alexela
Foto: Raul Mee
Märtsi alguse seisuga jõustus leping, mille tulemusena omandas Alexela Euro Oili tanklad, teatas ettevõte.

Konkurentsiameti ettekirjutuse tulemusena kohustub Alexela müüma kaks Euro Oili nime kandvat tanklat, milleks on Harjumaal asuv Ellamaa ja Viljandimaal asuv Karksi-Nuia tankla. Alexela Oili juhatuse esimehe Ain Kuusiku hinnangul Eesti kütuse jaeturul suuremateks konsolideerumisteks kõnealuse tehingu järel ruumi enam ei ole. 

„Alexela tanklakett on juba pikka aega otsinud võimalust laienemiseks ja meil on hea meel, et jõudsime nii väärika ettevõttega, nagu seda on Euro Oil, mõlemale poolele sobiva tehinguni. Kahe ettevõtte koondumise tulemusena muutub Alexela tugevamaks Harjumaal ja Tallinnas, mis võimaldab meil eeskätt just selle piirkonna kliente veel paremini teenindada. Klientide ostukäitumisest võib järeldada kasvavat ootust soetada tanklast lisaks tavapärastele autodega seotud toodetele ja teenustele ka midagi, mis aitab inimesel endal jõuvarusid taastada. Seetõttu teeb kahtlemata rõõmu, et oleme saanud täiendust ka tanklapoodide näol, kus meie kliendid saavad teel olles teha pausi ning värske kohvi, karastusjookide ja kergete einetega oma energiat taastada,“ kommenteeris Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik rahulolevalt.

„Olukord Eesti kütuseturul on just eriti viimastel aastatel olnud äärmiselt pingeline erakordselt tugeva piirkondliku konkurentsi tõttu, mida omakorda on foonil toetanud ulatuslik maailmaturu naftahindade kõikumine. Usun, et kõik kütuseturu osalised on neid pingeid küllaltki teravalt tunnetanud ning otsinud erinevaid võimalusi oma positsiooni kindlustamiseks. Euro Oili ja Alexela koondumine on selles valguses täiesti mõistlik ja loogiline asjade käik. Lisaks on mul kahtlemata hea meel, et meie tanklaketi abiga saab Eesti suurima, kohalikul kapitalil põhineva tanklaketi,“ selgitas omalt poolt tehingu tagamaid Euro Oili omanik Arno Hirtentreu.

Alexela Oil ASkuulub Alexela gruppi ning on aus eestimaine tanklakett. Ettevõtte 78-st tanklast omab tanklakauplusi 24. Vanima eestimaise tanklaketina (aastast 1993) ollakse tööandjaks enam kui 150 inimesele üle Eesti. Alexela tanklad kannavad märki „AUS KÜTUS“, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi Eesti ühiskonna ees.

Euro Oil AS on Eesti kapitalil põhinev kütuse jae- ja hulgimüügiettevõte, mis asutati 1997. aastal. Euro Oili tanklaketti kuulub 24 tanklat, millest 22 on automaattanklad. Alates 02.03.2018 kuuluvad Euro Oili tanklad Alexelale. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757