Autor: Märt Belkin • 21. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexelast saab kütuseturu suurim tegija

Ain Kuusik
Foto: Andras Kralla
Konkurentsiamet andis pärast pikka mõtlemisaega heakskiidu tehingule, mis muudab kütuseturu jõuvahekorda.

Nimelt otsustas regulaator, et Marti ja Heiti Hääle enamus- ning Oleg Ossinovski vähemusosalusega Alexela tanklate grupp võib ära osta sisuliselt kogu Euro Oili tanklavõrgu. Alexelast saab napilt ka jaamade arvu mõttes kütuseturu suurim tegija.

Heakskiidu juures on siiski üks konks. Konkurentsiamet lubab tehingul juhtuda ainult siis, kui Alexela müüb kaks Euro Oili tanklat edasi. Loobuda tuleb Harjumaal asuvast Ellamaa ning Viljandimaal asuvast Karksi jaamast.

Positiivne otsus tuli aga konkurentsiametilt ka Olerexile – nimelt lubati senisel turu suurimal tegijal juurde osta Tallinnas Linnu tee ja Sõpruse puiestee ristis asuv tuntud Kaubservi 5+ nimeline tankla. Seejuures tuli regulaatorilt roheline tuli ilma ühegi lisatingimuseta.

Kütuseturg on viimastel aastatel väga jõuliselt konsolideerunud. Alexela Oili juht Ain Kuusik ütles, et tema arvates pole pärast Euro Oili tehingut suuremateks konsolideerumisteks tanklaturul enam ruumi. Ka Olerexi suuromanik Anti Moppel nentis, et väiksematest tanklatest on suuremad ja paremad praeguseks üles ostetud.

Loe Äripäevast, mis plaanid veel suurtel plaanis on. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757