Ettevõtjad tahavad tegutseda regulatsioonivabalt

Madis Kimmel, Roone Roost, Peep Kuld, Madis Ehastu, Signe Kõiv
Madis Kimmel, Roone Roost, Peep Kuld, Madis Ehastu, Signe Kõiv

Tarbijakeskkonna arengu konverentsil ütles On24 ja ja Cleveroni juhatuse liige Peep Kuld, et ettevõtted tuleb rahule jätta ning lasta neil rahulikult tegutseda. Uusi regulatsioone ei tohiks juurde tekitada.

Vestige Verdant nahahooldustooteid tootva Whitewall juhatuse liige Roone Roost sõnas, et geoblokeering on justkui ettevõtlusvabaduse piiramine. „Regulatsiooni mõttes on online-kaubandus suhteliselt hall ala. Kui mahud on piisavalt suured, siis hakkavad ettevõtted riigiti erinevate regulatsioonide jälgimisega ka tegelema,“ sõnas ta.

Kuld lisas, et suured e-kaupmehed saavad inimesi tööle võtta, kes tegeleks erinevate regulatsioonidega, kuid väiksematel on seda raskem teha. „Kui ettevõtja üritab pakkuda turule kõige paremat, siis ei ole tarvis teda reguleerida. Tarbija hääletab oma rahakotiga ning seetõttu tehakse kõik, et tema meele järgi olla,“ ütles Kuld. Tema sõnul soovitakse, et klient uuesti tagasi tuleks ning seetõttu tehakse selle nimel kõik.

„Eelnev hea kliendikogemus paneb kliente sooritama kordusoste ning tulema e-poodi tagas. Kui teed midagi valesti, siis tarbijavaenulikust käitumisest ettevõtte pigem kaotab, kui võidab. Sul ei jää muud üle, kui meeldida tarbijatele,“ rääkis Kuld. Ta lisas, et erinevad regulatsioonid head kliendikogemust iseenesest ei tekita.

Kuld rõhutas lõpus, et äri oleks edukas, tuleb ise otsida võimalusi, kuidas tarbijatele vastu tulla. „Kindlasti leidub selliseid kauplejaid, kes müüvad asju ja tegelevad pettusega. Siin ei aita ka tarbijakaitseameti regulatsioon,“ sõnas Kuld.

Eesti e-kaubanduse Liidu juhataja Signe Kõiv ütles, et kõik ettevõtted teavad juba ammu, et kui ei ole klienti ei ole ka ettevõtet. „Tarbijatele endale peab jätma õiguse ise otsustama, kas tegemist on hea ja õige e-poega.“ Ta soovitas, et tarbijakaitseamet saab aidata siin kaasa erinevate positiivsete artiklitega, kus kõik ei riku tingimusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara