Autor: Kaubandus.ee • 24. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Kirde-Eestis elanikud võtavad eriti agaralt tarbimislaenu

Kirde-Eesti elanikest kasutas lähiminevikus kiir- või tarbimislaenu iga neljas, see ületab Eesti keskmist pea kaks korda, näitab BestCrediti värske Suur Laenu-uuring.
Foto: Pixabay.com

"Vähemalt sama oluline järeldus uuringust kinnitab ka, et inimesed ei kasuta tarbimislaene vastutustundetuks kulutamiseks," rõhutas BestCrediti juhataja August Käära, kelle sõnul kasutatakse enim selliseid krediiditooteid peamiselt elus ette tulnud ootamatuste lahendamiseks, samas kasutavad Kirde-Eesti elanikud seda sageli ka kodu remontimiseks. "Suurpangad jagavad rõõmuga hüpoteeklaene kallite pealinnakorterite remontimiseks, aga korralikus kodus tahab elada ka inimene, kelle kodu pank tagatiseks ei võta," selgitas Käära.

Käära kinnitusel pöörduvad alternatiivsete laenuettevõtete poole küll sageli inimesed kelle laenutaotluse on pangad tagasi lükanud, kuid sama palju kliente eelistab neid ka lihtsama asjaajamise pärast. "Suurpangad on aastaid levitanud müüti kodupangast, justkui oleks inimesele kasulik kõik oma krediiditooted võtta ühest kohast," märkis Käära. "Järjest enam inimesi keeldub seda pimesi uskumast ja jõuab tingimusi võrreldes enda jaoks parima teenusepakkujani."

Laenukäitumise uuringu järgi on viimase kolme aasta jooksul kiir- või tarbimislaenu või järelmaksu kasutanud 18% eestlastest ja 30% mitte-eestlastest. Iga teine võttis alternatiivse laenutoote mujalt kui pangast.

Kas oled viimase kolme aasta jooksul võtnud kiir- või tarbimislaenu?

BestCrediti laenukäitumise uuring analüüsis 1000 eestimaalase laenukäitumist, sealhulgas mujalt kui pangast võetud laenude kasutamist. BestCredit OÜ on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte, kes pakub ettevõtetele ja eraisikutele finantseerimistooteid 2012. aastast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757