Autor: Kaubandus.ee • 25. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimesed toidukaupadele mõeldud pakiautomaadid on kohal

FreshGO e-pood tuli avalikkuse ette FRESHCUBE toidukappidega, mis võimaldavad esmakordselt Eestis tellida toidukaubad mugavalt pakiautomaati.

Esimesed neli FRESHCUBE kappi paigutati kaks nädalat tagasi Tallinnasse Meerhof 2.0 elumaja garaaži ning Laagrisse Laagri Ärimaja juurde. FreshGO kappide projektijuhi Lauri Aaropi sõnul on esimesed kapid mõeldud teenuse katsetamiseks ning täiustamiseks. “Pisemaid viperusi on ikka ette tulnud, kuid üldiselt on kapid end testperioodi jooksul klientide silmis väga hästi tõestanud,” lisas ta. Aaropi sõnul on järgmised 20 kappi juba tellitud ning need saavad paika augusti- ja septembrikuu jooksul.

Kokku plaanitakse aasta lõpuks Tallinnasse ja selle lähiümbrusesse paigutada üle 100 toidukapi. “Ka järgmised kapid oleme planeerinud just suuremate huvipunktide, kontori- ning elumajade lähedusse – nii võib pärast tööpäeva lõppu kaubanduskeskusest ning nende rahvamassidest ja järjekordadest suure kaarega mööda sõita,” kommenteeris kappide asukohti Aarop. Edasi plaanitakse tema sõnul kappidega laieneda Tartusse ning sealt edasi juba kooskõlas FreshGO enda kandeala laienemisega üle kogu Eesti.

Toidukapid meenutavad nii oma välimuselt kui ka tööpõhimõtetelt eestlastele juba harjumuspäraseks saanud pakiautomaate. Erinevus seisneb FreshGO kappide projektijuhi Lauri Aaropi sõnul aga selles, et kapi ehitamisel kasutatud tehnoloogia võimaldab sinna tellida ka jahutatud ning sügavkülmutatud tooteid. “Eestlased on end muude kaupade puhul tõestanud kui pakiautomaadi usku rahvas, ehk teeb selline võimalus revolutsiooni ka viisis, kuidas me toidukaupu ostame,” kommenteeris Aarop. Kuna toiduainetel ei saa realiseerimisaja tõttu liiga kaua kapis seista lasta, siis saab klient tema sõnul valida kolme 2-4-tunnise ajavahemiku vahel, millal ta oma tellitud toidukaubale järele minna soovib.

FRESHCUBE kapid on välja töötatud ning toodetud Eestis FreshGO tellimusel. Kappide arendamine võttis aega ligi aasta ning projekti olid kaasatud mitmed kohalikud tarkvaraarendajad ja insenerid.

FreshGO on Eesti kapitalil põhinev e-pood, mis alustas klientide teenindamist 2018. aasta veebruaris. Hetkel pakuvad nad toidukaupade kojuvedu Tallinnas, Tartus ja nende linnade lähiümbruses. Erinevalt teistest Eesti turul tegutsevatest e-toidupoodidest pole FreshGO-l füüsilisi jaekauplusi – kogu kaup tuleb erinevatelt koostööpartneritelt. See ei sea ka sortimendile piire ja nii on FreshGO kaubavalikus täna üle 55 000 kvaliteetse toote. Kliendi jaoks tähendab see seda, et lisaks tavalisele supermarketikaubale saab ühe tellimusega koju tellida ka värske turu-, mahe- ja gurmeekauba ning anda kullerile kaasa oma taara ning kilekotid.

Kuidas FRESHCUBE kappi tellimine töötab?

1. Lisa www.FreshGO.ee koduleheküljel soovitud tooted ostukorvi

2. Märgi ostukorvis kohaletoimetamise viisiks “Kapp” ja vali loetelust kapp, kuhu oma tellimust soovid

3. Vali endale sobiv ajavahemik, millal tellimusele järele lähed

4. Tasu pangalingi või krediitkaardiga

5. Kauba saabumisel kappi saad SMS-i lingiga, kuhu vajutades kapiuks avaneb

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757