Mootoribensiini 98 müük on kasvanud hüppeliselt

Maikuus aset leidnud biokütustele üleminek on suurendanud Eestis mootoribensiin 98 tarbimist rohkem kui kolmandiku võrra, selgub Eesti mootorikütuste jaemüüjate müügistatistikast.

„Maikuus läks Eesti üle biokomponenti sisaldavatele mootorikütustele ja tõenäoliselt just sellest tingituna on paljud kliendid hakanud eelistama mootoribensiini 98, millele ei ole seaduse järgi kohustuslik biokomponenti lisada,” selgitas Circle K mootorikütuste kategooriajuht Ivo Popp.

Maksu- ja Tolliameti koostatud ülevaate kohaselt müüdi aprillis mootoribensiini 98 Eestis kaks miljonit liitrit, kuid maikuus pärast biokomponendi kohustuslikku lisamist enamikele mootorikütustele juba kolm ja pool miljonit liitrit. Popi hinnangul soovib suur osa lisandunud mootoribensiini 98 tarbijatest autosse valada kvaliteetseimat kütust ning see on tinginud müügi järsu kasvu.

„Biokütustele üleminek on taaskord tõstnud esile mootorikütuste üldise kvaliteedi olulisuse. Kuna autosse tangitavate toodete, sealhulgas biokomponenti sisaldavate mootorikütuste lõppkvaliteeti mõjutavad lisaks toote päritolule oluliselt just kütusemüüja korrektsed tööprotsessid kütuse veol ja säilitamisel, soovitan mootorikütust osta ikkagi vaid usaldusväärsete ettevõtete käest,” ütles Popp. “Circle K müügimahud kasvavad turust kiiremini, mis näitab, et paljud kliendid on kvaliteedi kaalutlustel vahetanud enda kütusepartneri just Circle K vastu välja.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara