Autor: Kaubandus.ee • 6. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coop laiendas sularahateenuse üle Eesti

Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti hakkab alates esmaspäevast, 6. augustist pakkuma kõigi 350 kaupluse kassadest üle Eesti sularaha väljamakse teenust, mis suurendab oluliselt sularaha kättesaadavust maapiirkondades.
Coop Panga juht Margus Rink sularaha välja võtmas Saaremaal Tornimäe kaupluses
Foto: ANDRES RAUDJALG

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul alustati suve alguses sularaha teenuse pakkumist 120 kaupluses ja täna liitusid Coop Sula võrgustikuga ka kõik ülejäänud 230 Coopi kauplust. „Ühistulise organisatsioonina on meie missioon hoida elu igas Eestimaa nurgas ning sularahateenus on kindlasti üks neist teenustest, mis on väiksemate piirkondade elanike jaoks igapäevaseks asjaajamiseks hädavajalik,“ lausus Vihand.

Vastavalt ootustele on teenus kõige populaarsem väiksemates linnades ja asulates, kus sularahaautomaadid puuduvad või jäävad paljude inimeste jaoks väga kaugele. Vihandi sõnul kasutasid Eesti inimesed sularaha välja võtmise teenust juulikuu jooksul Coopi kauplustes ligikaudu 5000 korral. „Kõige rohkem kasutati Coop Sula teenust Viljandi, Harju ja Pärnu maakondades ning eelkõige väiksemates kauplustes, näiteks Mõisaküla, Aegviidu ja Tihemetsa A ja O poodides. See näitab, et Coop Panga strateegia ühendada jaekaubandus pangandusega on aidanud meie ühistutel oma eesmärke ellu viia ja maapiirkondades elavatele inimestele uusi teenuseid pakkuda,“ lisas Vihand.

Coopi kaupluste kassast sularaha väljavõtmine sarnaneb sularahaautomaadi kasutamisega – sularaha väljavõtmiseks tuleb enne ostude eest tasumist öelda teenindajale soovitud summa ning sisestada makseterminali oma pangakaardi PIN-kood. Seejärel väljastab müüja kaupluse kassast sularaha ja see summa võetakse maha kliendi pangakontolt. Korraga saab poe kassast välja võtta minimaalselt 5 ja maksimaalselt 100 eurot. Nende vahele jääv summa muutub 5-eurose sammuga ehk välja saab võtta 10, 15, 20 jne eurot.

Coop Panga klientidele on Coopi kaupluste kassadest sularaha võtmine teenustasuta, kuid sularaha välja võtmiseks peab klient sooritama samal ajal vähemalt 1-eurose ostu. Teiste Eesti ja välismaa pankade kliendid saavad teenust kasutada juhul, kui nende kodupank pole sarnaseid tehinguid keelanud, kuid sõltuvalt pangast võib sularaha väljavõtmisele lisanduda teenustasu.

Teenuse tehniline lahendus on välja töötatud koostöös MasterCardiga, mis on käivitanud sarnaseid jaekaubandusettevõtetega koostöös toimivaid sularaha väljamakse teenuseid ka mujal maailmas.

Coop Eesti on suurim toidu- ja esmatarbekaupluste kett Eestis, kelle müügivõrgustikku kuulub ligi 350 kauplust. Coop Eesti koosneb 19 tarbijate ühistust, millel on kokku 80 000 klientomanikku ja 600 000 püsiklienti. Lisaks jaemüügitegevusele sisenes Coop eelmisel aasta alguses pangandusturule eesmärgiga pakkuda kõiki elementaarseid pangateenuseid ka kõigis neis piirkondades, kus suurpangad on viimase aastakümne jooksul lahkunud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757