Autor: Kristi Remmik • 12. november 2019

Inspiratsiooni ringreis Soome suurimasse kaubanduskeskusesse Tripla ja Stockmanni

11. detsembril külastame Soome ettevõtteid, mille hulka jääb ka Soome suurim kaubanduskeskus Tripla, legendaarne Stockmann, Soome suurimaid ja auhinnatumaid reklaamiagentuure Hasan&Partners ning võrratu arhitektuuriga Oodi raamatukogu.

Aasta üks kiireimaid aegu on ees ning vaja on veel teha viimased pingutused. Kokkuvõtted ootavad koostamist ning aeg on vaadata otsa järgmise aasta plaanidele. Just sellisel ajal on hea võtta üheks päevaks aega maha ja koguda inspiratsiooni väljaspool riigipiire.

Eesmärgiks on külastada päeva jooksul nelja tuntud kohta Helsingis, mis võiksid olla eeskujuks meie oma kodumaistele tegijatele. Lisaks on kõigil osalistel võimalik tutvuda Tallinki tegemistega Megastari pardal.

Värskelt avatud Tripla kaubanduskeskus on kaupluste arvult Soomes suurim kaubanduskeskus, mis moodustab terviku Pasila raudteejaamaga. Arvatakse, et uus keskus võib mõjutada kuni saja tuhande soomlase tarbimisharjumusi ja on samas silmatorkav maaeesmärk. Helsingi südalinnast vaid neli kilomeetrit põhja pool asuv Tripla paneb pealinna ülejäänud kaubanduskeskused varasemalt palju teravamasse konkurentsiolukorda ning mõjutab ka Helsingi kesklinna poode.

Mall of Tripla tegemistest ja telgitagustest räägib keskuse tegevdirektor Kati Kivimäki ning avamiskampaania korraldanud Eesti reklaamiagentuuri Rakett loovjuht Priit Isok.

Üle 150 aastase ajalooga Stockmann on näinud ajaloo jooksul nii halvemaid kui paremaid päevi. Konkurentsis püsimiseks tuleb tulla pidevalt välja uute ideedega. Kuidas Soome legendaarne kaubamaja vahepeal tekkinud raskustest välja plaanib tulla? Milline on traditsioonilise kaubanduse tulevik?

Oodi raamatukogu Helsingi südames on võib-olla nii mõnelegi juba silma jäänud. Tegemist on hiiglasliku hoonega. 17 250 ruutmeetrit suur raamatukogu mahutab endas ligikaudu 100 000 raamatut ja samast majast võib leida veel näiteks 9 elusat puud ja 2 kohvikut. Oodi raamatukogu on pälvinud tähelepanu üle maailma ja võitnud ka mitmeid auhindu.

Hasan&Partners on Soome üks suurimaid, kuulsamaid ja auhinnatumaid agentuure. Nad on üle 25 aasta tegutsenud ja jõudnud selle aja jooksul õppida palju. Agentuuris võtab meid vastu loovjuht Eka Ruola, kes näitab oma viimase aja parimaid töid ja räägib sellest, kuidas Soome tarbija südant ja rahakotti võita. Soome on Eestile nii lähedal, et võib-olla annab see ideid ka meile, et kuidas Soome kliente ka siiapoole meelitada.

11. detsembril toimuvale Soome inspiratsioonireisile on võimalik end kirja panna SIIN. Kohti jagub vaid kuni kolmekümnele kiiremale. Muideks, kogu päev on osalejate jaoks tehtud väga lihtsaks, sest pileti hind sisaldab nii laevapileteid, hommiku- ja lõunasööki, bussitransfeeri ja kõiki nelja külastust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757