Autor: Ege Kirs • 28. september 2021

Eesti elanikud söövad Poola õunu ja Hollandi pirne

Eestis tarbiti eelmisel aastal värskeid õunu ja pirne kokku 17 000 tonni, mis on aastas ligi 114 miljonit keskmise suurusega vilja. See tähendab, et kadu arvestades tarbib üks inimene ligi 13 kg õunu või pirne aastas, mis teeb umbes 7 keskmise suurusega vilja kuus. Tarbitud viljadest on aga vaid iga 11. kodumaist päritolu, kirjutab statistikaameti blogis analüütik Ege Kirs.
Vaid iga 11. Eestis müüdavast puuviljast on kodumaine.
Foto: Raul Mee

Lisaks Eestis toodetud õuntele ja pirnidele imporditakse neid meile üsna suurtes kogustes. Eelmisel aastal toodi Eestisse peaaegu 13 000 tonni õunu ja 5000 tonni pirne. Kõige enam impordime Poola õunu, lisaks tuuakse siia ka Itaalia ja Hollandi õunu. Rohkem kui pooled pirnid pärinevad aga Hollandist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700