Autor: Roomet Sõrmus • 5. aprill 2022

Roomet Sõrmus: valitseb segadus ja tootjad võtavad suuri riske

Toiduainete hinnatõusu jätkumine on Ukraina sõja ja Venemaa suhtes rakendatud sanktsioonide tõttu karm paratamatus, kirjutab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
Roomet Sõrmus.
Foto: Mana Kaasik

Põllumajandus- ja toidusektor seisab silmitsi enneolematult suure tootmiskulude kasvuga, mis sai alguse juba möödunud aasta sügisel. Venemaa sissetung Ukrainasse on viinud tootmissisendite ja põllukultuuride hinnad uutesse kõrgustesse. Kiiresti on tõusnud kütuste, gaasi, väetiste ja söödakulud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700