Autor: Cristo Ojamaa • 7. veebruar 2024

E-kaubanduses eelistatakse üha enam uuenduslikke makselahendusi

Tarbijad eelistavad e-kaubanduses üha enam turvalisi digitaalseid makseteenuseid, kirjutab e-kaubanduse trendide ülevaates SEB käibekapitali- ja arvelduslahenduste divisjoni direktor Christo Ojamaa.
Christo Ojamaa
Foto: SEB

Saksamaa statistika platvormi Statista prognoosi järgi jõuab alanud aasta lõpuks e-kaubanduse osakaal globaalsest jaekaubanduse käibest 20%ni. Kui veel 2017. aastal liikus maailmas iga 100eurose ostu kohta 10 eurot e-kanalites, tõusis 2023. aasta lõpuks see summa pea 20 euroni. Vaatamata kiirele kasvule, jääb prognoosi kohaselt aastane tõus edaspidi siiski ühekohaliseks. Selline trend on tingitud pandeemiajärgsest tagasipöördumisest füüsilistesse poodidesse, tarbijate ebakindlusest ning kõrgest inflatsioonist, mis on sundinud inimesi oma tarbimist piirama. Siiski võime oodata, et 2027. aastaks moodustab e-kaubandus pea ¼ maailma jaemüügist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757