Autor: Kaubandus.ee • 10. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruth Laatre: ICA tütarfirmaks saamisega Rimi igapäevaelu ei muutu

Rimi Eesti tegevjuhi Ruth Laatre sõnul ICA AB tütarfirmaks saamine Rimi igapäevaellu muudatusi kaasa ei too, muutub vaid Rimi Balticu nõukogu.

"Meie jaoks see igapäevaelus muudatusi kaasa ei too. Juhtkond on meil paigas ning selles osas muutusi plaanis pole. Samuti on meil paigas strateegia. Jätkame oma HüperRimide ja Säästumarketitega. Täna oleme me turuliidrid, üritame oma positsiooni säilitada," kommenteeris Laatre ICA AB tütarfirmaks saamisega kaasnevaid võimalikke muutusi.

Muudatused toimuvad Laatre sõnul vaid Rimi Balticu nõukogus." Varem olid meil nõukogus pooled liikmed Rimist ja pooled Keskost. Nüüd peale lepingu allkirjastamist tulevad nõukogus muudatused," lisas Laatre.

"Varem oli meil kaks omanikku, kuid nüüd, kui meil on üks omanik ja otsused tulevad ühest kohast, on protsessid palju kiiremad. Suuremate investeeringute heakskiit, sisekonktrolli teemad ning laienemisega seotud küsimused - seda otsustab nüüd üks juht, mistõttu on kõik lihtsam," täpsustas Laatre.

"Kui tuleb muudatusi sortimendis, siis kindlasti pole see seotud omanikeringiga," lisas Laatre. Omanikud sortimendipoliitikas asjasse ei puutu. Rimi Balticul on oma kindel ostustrateegia. "Osa kaupu me ostame hetkel Kesko Foodilt ning me plaanime seda ka jätkata. Meil on olnud Keskoga puhtalt ostja ja müüja vaheline suhe. Erikokkuleppeid meil hetkel pole," täpsustas Laatre.

ICA Baltic AB, mis on ICA AB tütarfirma, ja Kesko Food Ltd allkirjastasid lepingu, mille kohaselt ICA Baltic omandab Kesko Foodi 50protsendilise osaluse Rimi Baltic AB-s. ICA Baltic tasub Kesko Foodi aktsiate eest 190 miljonit eurot (2,9 miljardit krooni) ja maksab lisaks 50 miljonit eurot (782 miljonit krooni) Eestis asuva nelja kinnisvara eest.

Tehing peaks saama kinnituse Euroopa Komisjonilt veel selle aasta lõpul. Kui tehing on kinnitatud, on Rimi Baltic 100-protsendiliselt ICA AB tütarettevõte. Läbirääkimised, koos hinnakokkuleppe ja analüüsidega, kestsid kokku aasta aega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070