Autor: Kaubandus.ee • 8. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru keskuse ümbrus on saanud noorte «pommijate» mängumaaks

Pealinna noorte seas populaarse kohtumispaiga Viru keskuse vahetus ümbruses on noored «pommijad» nii julgeks läinud, et röövivad omaealistelt mobiiltelefone otse turvameeste ja kaamerate vaateväljas.

«Lõng, mis sa vahid, anna oma telefon siia! Sul on ilusad püksid, mul on neid rohkem vaja. Kui molli ei taha saada, anna raha.» Need on laused, millega üks seltskond Viru keskuses ja selle ümbruses aega surnuks löövatest noortest kostitab teisi, enamasti endast nooremaid ja nõrgemaid.

Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul pole kuritegevus, kus noored omaealisi ründavad, tõusev trend. «Kuna üha enam kantakse kaasas mobiile, CD- ja mp3-mängijaid, siis selliseid vahejuhtumeid tuleb noorte vahel ette,» tõdes ta Postimehele.

Viru keskuses turvateenust osutava AS Falcki avaliku suhete direktori Andres Lemberi sõnul tuleb nende turvatöötajatel õhtusel ajal sekkuda laste tegevusse iga 20–30 minuti tagant, kuid seda nende valvataval alal kaubanduskeskuse sees.

Tõsisemate rikkumiste, suitsetamise ja alkoholi tarvitamise tõttu andsid Falcki turvatöötajad jaanuaris politseile üle 22 alaealist. Kaklusi algatatakse keskuses Lemberi sõnul üliharva.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on keskuse ümbruses ja bussiterminalis avaliku korra hoidmine linna ülesanne. «Nagu eelmistelgi aastatel koguneb külmal ajal rohkem noori keskusesse, kuid nende teod piirduvad sodimise, müramise ja prahi tekitamisega,» rääkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757