Kaubandus.ee  • 8. veebruar 2007
Jaga lugu:

Viru keskuse ümbrus on saanud noorte «pommijate» mängumaaks

Pealinna noorte seas populaarse kohtumispaiga Viru keskuse vahetus ümbruses on noored «pommijad» nii julgeks läinud, et röövivad omaealistelt mobiiltelefone otse turvameeste ja kaamerate vaateväljas.

«Lõng, mis sa vahid, anna oma telefon siia! Sul on ilusad püksid, mul on neid rohkem vaja. Kui molli ei taha saada, anna raha.» Need on laused, millega üks seltskond Viru keskuses ja selle ümbruses aega surnuks löövatest noortest kostitab teisi, enamasti endast nooremaid ja nõrgemaid.

Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul pole kuritegevus, kus noored omaealisi ründavad, tõusev trend. «Kuna üha enam kantakse kaasas mobiile, CD- ja mp3-mängijaid, siis selliseid vahejuhtumeid tuleb noorte vahel ette,» tõdes ta Postimehele.

Viru keskuses turvateenust osutava AS Falcki avaliku suhete direktori Andres Lemberi sõnul tuleb nende turvatöötajatel õhtusel ajal sekkuda laste tegevusse iga 20–30 minuti tagant, kuid seda nende valvataval alal kaubanduskeskuse sees.

Tõsisemate rikkumiste, suitsetamise ja alkoholi tarvitamise tõttu andsid Falcki turvatöötajad jaanuaris politseile üle 22 alaealist. Kaklusi algatatakse keskuses Lemberi sõnul üliharva.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on keskuse ümbruses ja bussiterminalis avaliku korra hoidmine linna ülesanne. «Nagu eelmistelgi aastatel koguneb külmal ajal rohkem noori keskusesse, kuid nende teod piirduvad sodimise, müramise ja prahi tekitamisega,» rääkis ta.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt