Autor: Kaubandus.ee • 19. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ökopoes on toit ligi kaks ja pool korda kallim kui Stockmannis

Kui keskkonnateadlik inimene tahab oma peret kuu aega ainult mahedate ja ökoloogiliselt puhaste toitudega varustada, tuleb tal välja käia märksa suurem summa kui mõnes suures selvehallis, kirjutas SL Õhtuleht.

Ökosahvri juhataja Siiri Talumees kinnitab, et ökoloogiliselt puhas toit on igal juhul oma hinda väärt. "Ökoloogiliselt puhas" on elustandard, mille eest mujal maailmas aina enam nõustutakse rohkem maksma ja makstaksegi. Ka Eestis leidub inimesi, kes on puhtama toidu ja tervise nimel nõus maksma pestitsiididevabade tomatite eest 102 krooni kilost.

Öko-ostukorv tuleb oluliselt kallim kui näiteks samade kaupade Stockmannist ostmine. Lisaks mahedatele juur- ja puuviljadele tõstab oluliselt hinda kas või näiteks toiduõli.

Napsivennad "mahedat" viina ökolettidelt tõesti ei leia, küll aga on olemas aina suurenev valik mahedalt toodetud kvaliteetveini, mille hinnad jäävad tavaveiniga samasse klassi – 100 krooni ringis saab pudeli kätte küll, ka on müügil maheõlu, mille liitrihind on üsna krõbe (48 krooni), kuna seda imporditakse Saksamaalt.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700