Autor: Kaubandus.ee • 4. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sink ja juust Tartumaalt Peterburi ei sõida

Paar aastat tagasi Venemaa kaupmeestega sidemed sõlminud Nõo lihatööstus ja Rannu vallas töötav juustutööstus ei saa praegu oma kaupa partneritele saata, kirjutas Tartu Postimees.

«Lugu on nii, et kaks nädalat ei ekspordi me kohe kindlasti Venemaale midagi,» ütles ASi Nõo Lihatööstus juhataja Toomas Kruustük.

Firma jättis oma partnerile, Peterburi ühele kaubandusketile, segaduste tõttu singi- ja vorstikoorma saatmata juba 29. aprillil, ka eeloleval esmaspäeval jääb kaup kodumaile.

«Venemaa kaubanduskettidele tuli kolmapäeval sealsest veterinaarametist kiri, mis ütleb, et Eesti lihatooted ei vasta nõuetele,» selgitas Kruustük. «Kolmapäeva hommikul oli Eesti kaupade mittemüümine veel soovitus, õhtul juba otsus.»

Nädalas ligi 40 tonni lihatooteid valmistav Nõo lihatööstus hakkas oma kaupa Venemaale eksportima paar aastat tagasi, viimasel ajal müüs firma naabritele kuus kolm-neli tonni vorsti ja sinki. «Õnneks pole see meie jaoks suur kogus,» ütles Kruustük.

Rannu vallas töötav OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus saatis viimase koorma Peterburi paar nädalat tagasi. Mõne aja pärast peaks firma sinna uue koorma saatma, aga puudub info, kas seda saab teha või ei. «Midagi täpset me veel ei tea, aga mingi info põhjal on Venemaal kästud Eesti kaubad võtta erilise kontrolli alla,» rääkis OÜ Põltsamaa Meierei Juustutööstus juhatuse liige Ago Teder. «Ja eks see tähendab, et kui tahetakse mingi viga leida, siis ka leitakse.»

Seni on firma Venemaale müünud kuus 20–30 tonni juustu. «Midagi hullu ei juhtu, kui see kogus juustu Peterburi müümata jääb,» kinnitas Teder. «Seda rohkem jääbki kodumaale.»

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757